В міський раді відбулась нарада з представниками бізнесу з питань додержання мінімальних гарантій в оплаті праці

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Дата: 
30.01.2018

30 січня за головуванням міського голови Петра Цимідана за протокольним дорученням №1/14-18 від 09.01.2018 голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського відбулась нарада за участі органів прокуратури та Головного управління Держпраці у Донецькій області.
З вітальним словом виступив міський голова, привітавши всіх присутніх та гостей нашого міста, підкреслюючи, що сьогоднішня зустріч повинна будуватись як звичайне спілкування та роз’яснення, адже :”Серед тут присутніх нема ворогів: ми йдемо на зустріч один одному, намагаємось допомагати та попереджати прецеденти”.
На нараді були присутні начальник відділу юридичної роботи Департаменту агропромислового розвитку, представники Головного управління Держпраці у Донецькій області, управлінь міської ради, бізнесмени Лиманщини та громадськість.
Проводив засідання заступник міського голови Володимир Фесенко. Також привітавши присутніх та побажавши кожному плідної праці, він відкрив порядок денний. Надали слово начальнику відділу з питань праці виконкому Лиманської міської ради Олександру Безгубову — той розповів про повноваження органів місцевого самоврядування в сфері дотримання трудового законодавства. Він надав роз’яснення щодо права та підстави інспекційних перевірок, штрафні санкції та наголосив, що добропорядне виконання законів є найнадійнішою запорукою захисту кожного громадянина Лиманщини, та розвитку як громади, так і всієї країни.
Присутні мали змогу впродовж виступів спеціалістів ставити питання та отримувати необхідну інформацію.
Далі виступила Ірина Винятинська — старший інспектор відділу контролю північного напрямку Головного управління Держпраці у Донецькій області, доповівши про мінімальні соціальні гарантії в оплаті праці. Пані Ірина розкрила тему мінімальної заробітної плати та її індексації, а також норми виплат всіх соціальних зобов'язань при звільненні.
Слово надали заступнику начальника інспекції, начальнику Лиманського відділення СОДПІ Юрію Стешенко, який виступив з темою оподаткування згідно норм чинного законодавства. Так, навівши приклад статистики за останніми зверненнями громадян — 24 людини опинились у стані нестачі трудового стажу через непорядного роботодавця.
Свої роз’яснення підготувало Управління Пенсійного фонду України в м. Красний Лиман. Заступник начальника фінансово-економічного відділу управління Юлія Сухова розповіла про нарахування заробітної плати найманим працівникам на рівні або менше мінімальної заробітної плати за 2017 рік, а начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації управління Алевтина Скора доповіла про інформаційні технології Пенсійного Фонду України та реєстрацію на веб-порталі.
Також представникам бізнесу було корисно дізнатись про соціальні послуги, що надає роботодавцям центр зайнятості: Наталія Грищенко — начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лиманського міського центру зайнятості — існуючи семінари центру та інше.
Завідувач сектору з питань праці Управління соціального захисту населення Лиманської міськради Олена Шепілова роз’яснила присутнім питання реєстрації колективних договорів.
Слово надали начальнику відділу юридичної роботи Департаменту агропромислового розвитку Сергію Васюкевичу, який ознайомив присутніх зі змінами, які пройшли в Департаменті та із задачами, які ставить губернатор перед Департаментом, а також про підтримки та програми розвитку, що наразі існують.
Відповівши на питання підприємців, нараду вирішено було закінчити.

IMG_2717IMG_2713IMG_2719


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144