Герої Крут боролись, аби ми перемогли

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Дата: 
29.01.2018

29 січня в ЦКД ім.Горького відбувся патріотичний захід для молоді — підростаюче покоління Лиманщини слухали факти, цікаві історії та дивились тематичний фільм про Героїчний бій від Крутами.
Перед присутніми виступила заступник міського голови Юлія Гамаюнова, наголосивши, що жоден крутівець не поступився своїм принципам, з лицарським духом продовжуючи нерівний бій: “Купка хлопців, ще вчора школярів, а сьогодні студентів, вперше держачи зброю у своїх руках, стали на захист підступів до Києва. Своєю відданістю національній ідеї вони довели потужну силу непохитного українського патріотичного духу. Сьогодні ж, як і 100 років назад, наша держава переживає тяжкі часи. Ми знову виборюємо право на самостійність: знову кращі сини українського роду, гідні нащадки героїчного минулого, зі зброєю в руках відстоюють незалежність Батьківщини. Вічна їм слава та низький уклін!”
Школярам продемонстрували цікавий відеоматеріал того часу, з реконструкціями подій січня 1918 року та розслідуванням.
Наприкінці заходу пройшла хвилина мовчання: кожен в залі згадав загиблих Героїв Крут.
По закінченню офіційної частини заходу, присутні з нагоди Дня пам’яті взяли участь в покладанні квітів до меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям Лиманщини.
26.01.2017 р. у Центральній дитячій бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбувся захід – вахта пам′яті «Нев′янучий вінок пам′яті героїв Крут». Присутні: вихованці центру соціально-психологічної реабілітації дітей в м. Лиман. На заході діти дізналися, про героїчний бій під Крутами, поглибили свої знання про події 1918 року, прослухали вірші відомих українських поетів про загиблих героїв Крут, ознайомились з книжковою виставкою «На Аскольдовій могилі український цвіт». Відеофільм, який презентували присутнім більш наглядно розкрив трагедію загибелі у нерівному бою з більшовицькими військами захисників Української Народної Республіки. Наприкінці заходу присутні запалили свічку скорботи і хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв Крут.
26.01.2018 р. в ЦКД с. Ставки до уваги відвідувачів оформлений інформаційний стенд та тематична полиця «Вічну славу здобули українці біля Крут». В цьому стенді  коротко та докладно подано інформацію про події 29 січня 1918 року біля станції Крут. На тематичній полиці представлені твори українських поетів та  історичні дані.
27.01.2018 р. в МБК «Сучасник» відбулась історична година «Подвиг героїв Крут». На цьому заході присутні прослухали історичну довідку про події, які відбувались 29 січня 1918 році на станції Крути. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.
27.01.2018 р. в Будинку культури м-ну «Східний» пройшла історична бесіда  «Вела їх відвага орлина». Присутніх ознайомили з подіями під Крутами 100 років тому, де студенти без вагань віддали своє життя в ім’я незалежності своєї Батьківщини, саме це символізує нескореність духу нашої нації. Діти зачитували вірші про Україну та героїв Крут. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Крут.

1823IMG_2704IMG_2696IMG_2707IMG_2697


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144