Решение сесссии от 21.04.2016 №7/9-318

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення сесії
Дата: 
21.04.2016
Созыв: 
7 скликання
Сессия: 
9 от 21.04.2016
Номер документа: 
318

Про перейменування відділу освіти Краснолиманської міської ради та затвердження Положення про відділ освіти Лиманської міської ради в новій редакції

З метою удосконалення роботи відділу освіти та у відповідності до рішення Краснолиманської міської ради від 25.03.2016 р. № 7/8-244 «Про перейменування Краснолиманської міської ради та її виконавчого комітету», на виконання частини 2 статті 14 Закону України «Про освіту», наказу МОН України від 01.04.2003 р. № 192 «Про затвердження Примірного Положення про відділ (управління) освіти виконавчого комітету міської ради» зі змінами, керуючись ст. 26, п. 4 ст. 54 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Перейменувати відділ освіти Краснолиманської міської ради в відділ освіти Лиманської міської ради.

2. Затвердити Положення про відділ освіти Лиманської міської ради в новій редакції (додається).

3. Вважати такими, що втратили чинність рішення І сесії Краснолиманської міської ради від 29.04.1998 р. «Про створення відділів, управлінь та інших виконавчих органів міської ради» та рішення Краснолиманської міської ради від 14.07.2011 р.            № 6/7-444 «Про затвердження Положення про відділ освіти Краснолиманської міської ради».

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту, у справах молоді та соціального захисту населення (Демидова).

 

Міський голова                         П.Ф. Цимідан                   

 

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВІДДІЛ ОСВІТИ ЛИМАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

(нова редакція)

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Відділ освіти Лиманської міської ради (далі - відділ освіти) створений Лиманською міською радою Донецької області, є підзвітним і підконтрольним Лиманській міській раді, існує як самостійний відділ міської ради, і підпорядковується Лиманській міській раді, її виконавчому комітету та міському голові, а з питань здійснення делегованих йому повноважень підконтрольний Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

1.2. Відділ освіти у своїй діяльності керується: Конституцією України, Законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами та іншими нормативно-правовими документами Міністерства освіти і науки України, рішеннями Донецької обласної ради, розпорядженнями голови Донецької обласної державної адміністрації, наказами Департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, рішеннями Лиманської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями Лиманського міського голови, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами України.

1.3. Відділ освіти фінансується за рахунок коштів міського бюджету. Гранична чисельність, фонд оплати праці працівників відділу та видатки на його утримання встановлюються міською радою.

Структура і штатний розпис відділу освіти складаються за рекомендаціями Міністерства освіти і науки України та затверджуються розпорядженням міського голови за поданням начальника відділу освіти.    

1.4. Відділ освіти є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в Управлінні Державної казначейської служби України у м. Лиман Донецької області, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням, штамп, бланк зі своїм найменуванням, форма власності – комунальна.  

1.5. Положення про відділ освіти Лиманської міської ради затверджується Лиманською міською радою.

1.6. Ліквідація та реорганізація відділу освіти Лиманської міської ради здійснюються на підставі рішення Лиманської міської ради за погодженням з Департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

1.7. Юридична адреса відділу освіти Лиманської міської ради: 84406, Донецька область, м. Лиман, вул. Незалежності, будинок № 15, тел. (06261)4-12-79.    

ІІ. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ВІДДІЛУ ОСВІТИ

2.1. Реалізація державної політики в галузі освіти і виховання на території Лиманської міської ради з урахуванням особливостей її соціально-культурного середовища.

2.2. Аналіз стану освіти на території Лиманської міської ради, прогнозування розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, удосконалення мережі відповідних навчальних закладів незалежно від типів і форм власності згідно з освітніми потребами громадян; розробка та організація виконання міської Програми розвитку освіти.

2.3. Створення умов для здобуття громадянами дошкільної, повної загальної середньої та позашкільної освіти. 

2.4. Контроль за дотриманням законодавства в галузі освіти, Державного стандарту загальної середньої освіти та вимог Базового компонента дошкільної освіти відповідними навчальними закладами усіх типів і форм власності, розташованими на території Лиманської міської ради.

2.5. Навчально-методичне керівництво та інспектування навчальних закладів, що знаходяться на території Лиманської міської ради і є комунальною власністю, організація їх фінансового забезпечення та зміцнення їх матеріальної бази; координація діяльності цих навчальних закладів, а також навчальних закладів інших форм власності.

2.6. Проведення атестації дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів усіх типів і форм власності, розташованих на території Лиманської міської ради; оприлюднення результатів атестації.

2.7. Сприяння розвитку самоврядування у загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах.

2.8. Комплектування навчальних закладів педагогічними працівниками, в тому числі керівними кадрами; їх перепідготовка та атестація у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України.

2.9. Сприяння проведенню експериментальної та інноваційної діяльності у навчально-виховному процесі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів, розташованих на території Лиманської міської ради.

2.10. Забезпечення соціального захисту, охорони життя, здоров'я та захисту прав учасників навчально-виховного процесу в навчальних закладах і відділу освіти.

2.11. Здійснення міжнародного співробітництва.

ІІІ. ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ ВІДДІЛУ ОСВІТИ

3.1. Організація мережі та здійснення керівництва загальноосвітніми, дошкільними та позашкільними навчальними закладами, які розташовані на території Лиманської міської ради:

3.1.1. Здійснює управління дошкільними, загальноосвітніми та позашкільними навчальними закладами, розташованими на території Лиманської міської ради.

3.1.2. Визначає потребу у навчальних закладах усіх типів та подає пропозиції до Лиманської міської ради та її виконавчого комітету щодо удосконалення їх мережі відповідно до соціально-економічних і культурно-освітніх потреб територіальної громади міста Лиману за наявності необхідної матеріально-технічної, науково-методичної бази, педагогічних кадрів тощо.

3.1.3. Забезпечує оперативний контроль за збереженням існуючої мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів; сприяє їх навчально-методичному, фінансовому та матеріально-технічному забезпеченню.

3.1.4. Здійснює в межах своєї компетенції державне інспектування дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів навчальних закладів незалежно від типів і форм власності, забезпечує гласність його результатів.

3.1.5. Проводить державну атестацію навчальних закладів, які розташовані на території Лиманської міської ради, (не рідше ніж один раз на 10 років) щодо реалізації освітньої діяльності та відповідності освітніх послуг державним стандартам освіти.

3.1.6. Готує проекти рішень про закріплення за загальноосвітніми навчальними закладами, крім ліцеїв, гімназій, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів) та приватних шкіл, території обслуговування, відповідно до якої ведеться облік дітей і підлітків шкільного віку та дітей дошкільного віку.

3.1.7. Вивчає потребу та вносить пропозиції до Лиманської міської ради та її виконавчого комітету про утворення навчальних закладів для дітей, які потребують соціальної допомоги та реабілітації, організує їх навчання (у тому числі й індивідуальне) та виховання у загальноосвітніх навчальних закладах.    

3.1.8. Вивчає потребу та вносить пропозиції до Лиманської міської ради та її виконавчого комітету щодо утворення вечірніх (змінних) шкіл, класів, груп з очною та заочною формами навчання при загальноосвітніх навчальних закладах, створює умови для складання державної підсумкової атестації екстерном.

3.1.9. Вносить пропозиції до Лиманської міської ради та її виконавчого комітету про відкриття профільних класів, гімназій, ліцеїв, колегіумів, навчально-виховних комплексів, навчально-виховних об'єднань спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, центрів дитячої та юнацької творчості, допризовної підготовки тощо, сприяє їх матеріальній підтримці тощо.

3.1.10. Погоджує проекти будівництва дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Сприяє їх раціональному розміщенню.

3.2. Організація нормативно-правового забезпечення загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти на території Лиманської міської ради:

3.2.1. Контролює дотримання навчальними закладами усіх типів і форм власності законодавства у сфері освіти, державних вимог щодо змісту, рівня і обсягу освітніх послуг відповідно до рівня і профілю навчання.

3.2.2. Сприяє організації та реалізації варіативної складової змісту загальної середньої освіти.

3.2.3. Контролює виконання конституційних вимог щодо обов'язковості здобуття дітьми і підлітками на території Лиманської міської ради повної загальної середньої освіти.

3.2.4. Забезпечує в межах своїх повноважень виконання Конституції України щодо функціонування української мови як державної в навчальних закладах і установах освіти, розташованих на території Лиманської міської ради.

3.2.5. Сприяє задоволенню освітніх запитів представників національних меншин, надає можливість навчатись рідною мовою чи вивчати рідну мову в державних та комунальних навчальних закладах.

3.2.6. Проводить  експертну оцінку статутів навчальних закладів, їх підготовку для реєстрації у відповідному органі місцевого самоврядування.

3.3. Організація навчально-методичного забезпечення загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів:

3.3.1. Сприяє навчально-методичному забезпеченню навчальних закладів.

3.3.2. Впроваджує навчальні плани і програми, затверджені Міністерством освіти і науки України; затверджує робочі, навчальні плани загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів; погоджує річні плани роботи навчальних закладів, вносить пропозиції щодо застосування експериментальних навчальних планів і програм.

3.3.3. Веде облік обдарованих дітей, та щорічно обновляє міський банк обдарованих дітей; проводить в установленому порядку конкурси, олімпіади та інші змагання серед учнів, забезпечує виплату стипендій Лиманської міської ради переможцям та призерам обласного та Всеукраїнського рівнів Всеукраїнської учнівської олімпіади з базових дисциплін та конкурсу-захисіу науково-дослідних робіт Малої академії наук України та інших конкурсів та змагань.

3.3.4. Формує замовлення на видання підручників, навчально-методичних посібників та іншої навчально-методичної літератури, навчальних програм, бланків документів про освіту; забезпечує ними навчальні заклади.

3.3.5. Видає інформаційно-методичні бюлетені.        

3.4. Організація фінансового забезпечення дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів:

3.4.1. Сприяє фінансовому забезпеченню існуючої мережі навчальних закладів.

3.4.2. Вносить пропозиції щодо обсягів бюджетного фінансування навчальних закладів та установ освіти, які перебувають у комунальній власності, аналізує їх використання.

3.4.3. Фінансово-господарська діяльність проводиться відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» та інших діючих нормативно-правових актів України.

Фінансування навчальних закладів та установ освіти здійснюється на основі його кошторису.

3.4.4. Контролює створення та аналізує використання у навчальних закладах, що формуються за рахунок бюджетних коштів, а також залучення добровільних внесків юридичних і фізичних осіб, підприємств, установ, організацій та з інших джерел для задоволення та покращення матеріально побутових потреб учнів.

3.5. Організація матеріально-технічного забезпечення дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів:

3.5.1. Сприяє матеріально-технічному забезпеченню навчальних закладів; введенню в дію їх нових приміщень, комплектуванню меблями, відповідним обладнанням, технічними засобами навчання, навчально-методичними посібниками, підручниками тощо.

3.5.2. Організує підготовку навчальних закладів до нового навчального року, зокрема до роботи в осінньо-зимовий період, проведення поточного та капітального ремонту приміщень.

3.5.3. Здійснює контроль за дотриманням правил техніки безпеки, протипожежної безпеки і санітарного режиму в навчальних закладах та надання практичної допомоги у проведенні відповідної роботи.

3.6. Організація діяльності учасників навчально-виховного процесу в навчальних закладах, розташованих на території Лиманської міської ради, та забезпечення їх соціального захисту:

3.6.1. Вживає заходів до захисту особистих і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

3.6.2. Сприяє запобіганню бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх у дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах; здійснює соціально-педагогічний патронаж.

3.6.3. Координує роботу навчальних закладів, які розташовані на території Лиманської міської ради, сім'ї та громадськості, пов'язаної з навчанням та вихованням дітей, організацією їх дозвілля.

3.6.4. Сприяє діяльності дитячих та молодіжних організацій, творчих об'єднань, товариств.

3.6.5. Забезпечує створення та функціонування психологічної служби в дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, які розташовані на території Лиманської міської ради.

3.6.6. Координує роботу, пов'язану із здійсненням у навчальних закладах професійної орієнтації учнів.

3.6.7. Організує харчування дітей у навчальних закладах за рахунок місцевого бюджету та залучених коштів.

3.6.8. Вносить пропозиції щодо організації безоплатного медичного обслуговування дітей та учнів у навчальних закладах, здійснення оздоровчих заходів.

3.6.9. Прогнозує потребу навчальних закладів відділу освіти Лиманської міської ради у педагогічних працівниках і спеціалістах і, у разі необхідності, укладає договори з вищими навчальними закладами на їх підготовку.

3.6.10. Сприяє наданню педагогічним працівникам державних гарантій, передбачених законодавством, вживає заходів до соціального захисту учасників навчально-виховного пронесу.

3.6.11. Організує роботу щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

3.6.12. Організує проведення атестації педагогічних і керівних кадрів дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого Міністерством освіти і науки України, атестації кадрів структурних підрозділів у межах своєї компетенції.

3.6.13. Розглядає та вносить в установленому порядку пропозиції щодо заохочення та нагородження працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

3.7. Інша діяльність відділу освіти:

3.7.1. Подає в установленому порядку статистичну звітність про стан і розвиток освіти на території Лиманської міської ради; організує з цією метою збирання та опрацювання інформації і формування банку даних.

3.7.2. Інформує населення про стан та перспективи розвитку освіти на території Лиманської міської ради (не рідше ніж один раз на рік).

3.7.3. Взаємодіє з органами громадського самоврядування.

3.7.4. 3абезпечує розгляд звернень громадян, доступ до публічної інформації у межах своєї компетенції, враховує позитивні пропозиції, вживає заходів до усунення недоліків у роботі.

IV. ПРАВА ВІДДІЛУ ОСВІТИ

4.1. Залучати до розробки міської Програми розвитку освіти та розгляду питань, що належать до його компетенції, педагогічних, науково-педагогічних працівників і спеціалістів.

4.2. Брати участь в утворенні, реорганізації та ліквідації навчальних закладів і установ освіти всіх типів і форм власності.

4.3. Скликати міські конференції педагогічних працівників, проводити колегії відділу освіти, семінари, наради керівників навчальних закладів та установ освіти з питань, що належать до його компетенції.

4.4. Вносити органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування пропозиції щодо фінансування навчальних закладів та установ освіти, брати участь у формуванні бюджету освітньої галузі Лиманської міської ради.

4.5. Зупиняти (скасовувати) у межах своєї компетенції дію наказів і розпоряджень керівників навчальних закладів, якщо вони суперечать законодавству або видані з перевищенням повноважень.

4.6. Надавати платні послуги для освітнього, творчого, естетичного та фізичного розвитку дітей з дотриманням діючого закону України.

4.7. Надавати в оренду фізичним та юридичним особам не експлуатоване майно та вільні площі закладів, які знаходяться на балансі відділу освіти з дотриманням вимог чинного законодавства України.

4.8. Укладати угоди про співробітництво та встановлювати прямі зв'язки з навчальними закладами зарубіжних країн, міжнародними організаціями, фондами, тощо.

V. КЕРІВНИЦТВО ТА АПАРАТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ

5.1. Відділ освіти очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади розпорядженням міського голови за погодженням з Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.

Особа, яка призначається на посаду начальника, повинна мати повну вищу педагогічну освіту, стаж керівної роботи в навчальних закладах не менш 5 років та володіти державною мовою.

5.2. Начальник відділу освіти, представляє інтереси територіальних громад м. Лиман в галузі освіти у відносинах з юридичними та фізичними особами.

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, забезпечує виконання покладених на відділ завдань, визначає посадові обов'язки і ступінь відповідальності заступників начальника та працівників відділу.

5.2.2. Затверджує положення про структурні підрозділи і служби відділу освіти, функціональні обов'язки його працівників.

5.2.3. Планує роботу відділу і аналізує стан її виконання.

5.2.4. Видає у межах компетенції відділу накази, організує і контролює їх виконання.

5.2.5. Призначає на посаду та звільняє з посади працівників відділу, керівників, їх заступників комунальних навчальних закладів і установ освіти, педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до діючого законодавства України.

5.2.6. Погоджує призначення на посаду та звільнення з посади керівників, заступників керівників приватних дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

5.2.7. Заохочує та накладає дисциплінарні стягнення на працівників відділу, керівників навчальних закладів, за поданням керівників-заступників директорів та педагогічних працівників навчальних закладів.

5.2.8. Подає на затвердження міського голови проект кошторису доходів і видатків, який погоджується з фінансовим управлінням Лиманської міської ради, вносить пропозиції щодо граничної чисельності та фонду оплати праці працівників відділу.

5.2.9. Розпоряджається коштами, які виділяються на утримання відділу освіти.

5.2.10. Затверджує штатні розписи навчальних закладів і установ відділу освіти.

5.2.11. Розглядає клопотання та вносить пропозиції щодо нагородження кращих працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів відділу освіти державними нагородами, в тому числі і Президентськими відзнаками, присвоєння їм почесних звань України, а також відзнаками Донецької обласної ради, Донецької обласної державної адміністрації, Лиманської міської ради та її виконавчого комітету.

5.2.12. Відкриває рахунки в Управлінні Державної казначейської служби України в м. Лиман у Донецькій області, має право першого підпису на усіх банківських та інших документах, а також має право укладати, припиняти і підписувати договори, угоди тощо.

5.2.13. Сприяє розвитку міжнародних зв'язків з питань освіти, виховання.

5.3. Накази начальника відділу освіти, видані з порушенням законодавства або з перевищенням повноважень, можуть бути скасовані за пропозицією міського голови, Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації або оскаржені в судовому порядку.

5.4. Начальник відділу освіти може мати заступників, які призначаються на посаду та звільняються з посади начальником за погодженням з міським головою та Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.

5.5. Начальник відділу освіти за погодженням з Департаментом освіти і науки Донецької обласної держадміністрації призначає спеціалістів відповідної категорії, на яких покладені функції щодо питань: загальної середньої освіти, дошкільного виховання, виховної роботи та позашкільної освіти, охорони дитинства, охорони здоров’я та соціального захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Нормативи розрахунку чисельності апарату відділу освіти Лиманської міської ради встановлюються відповідно до чисельності педагогічних працівників (у тому числі керівних кадрів), дітей і підлітків у віці від 0 до 18 років включно, а також – кількості відповідних навчальних закладів (згідно з освітніми галузями):

-            посада заступника начальника відділу освіти встановлюється при наявності не менш, ніж 700 педагогічних працівників, у тому числі керівних кадрів;

-            посада спеціаліста відповідної категорії з питань загальної середньої освіти встановлюється на 400 педагогічних працівників, у тому числі керівних кадрів, але не менш, ніж 1 посада на відділ;

-            посада спеціаліста по роботі з педагогічними кадрами встановлюється при наявності в місті не менш, ніж 500 педагогічних працівників, у тому числі керівних кадрів, але не менш, ніж 1 посада на відділ; посада спеціаліста відповідної категорії з питань виховної роботи та позашкільної освіти встановлюється не менш, ніж 1 посада на відділ;

-            посада спеціаліста відповідної категорії з дошкільного виховання встановлюється на 30 дошкільних навчальних закладів міста, але не менш, ніж 1 посада на відділ;

-            посада спеціаліста відповідної категорії з охорони дитинства встановлюється на 5000 дітей і підлітків у віці до 18 років, але не менш, ніж 1 посада на відділ.

5.6. Начальник відділу освіти повинен знати: Конституцію України, Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу» та інші Закони з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування, державного управління; укази і розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови і розпорядження Кабінету Міністрів України, інші нормативно-правові акти у галузі освіти, порядок укладення, зміни, розірвання та оформлення договорів (контрактів); порядок ведення документації з використовуванням сучасних інформаційних технологій, практику застосування чинного законодавства з питань діяльності органів місцевого самоврядування; з питань освіти, законодавство про працю; засади зовнішньоекономічної політики України, основи психології, економіки, фінансів, форми та методи роботи із засобами масової інформації; Інструкцію з діловодства в Лиманській міській раді, правила внутрішнього трудового розпорядку; правила ділового етикету ; правила та норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту; основні принципи роботи на комп’ютері та відповідні програмні засоби; державну мову.

5.7. Начальник відділу освіти має право:

5.7.1. Представляти інтереси Лиманської міської ради та її виконавчого комітету в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях, судових та інших правоохоронних органах з питань, що належать до його компетенції.

5.7.2. Одержувати в установленому порядку від органів місцевого самоврядування, органів державної влади, підприємств, установ, організацій інформацію, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього обов’язків. 

5.7.3. Брати участь у роботі сесій Лиманської міської ради, у засіданнях виконкому, засіданнях консультативно-дорадчих органів, створених міським головою, Лиманською міською радою та її виконавчими органами, у нарадах, семінарах та інших заходах, що проводяться Лиманською міською радою та її виконавчими органами.

5.8. Взаємовідносини (зв’язки) за посадою:

5.8.1. Начальник відділу освіти в межах своїх повноважень взаємодіє з працівниками Лиманської міської ради, керівниками самостійних відділів, управлінь та інших виконавчих органів Лиманської міської ради, Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.

5.9. Начальник відділу освіти вчиняє свою діяльність з урахуванням вимог законодавства України про боротьбу з корупцією.

Несе відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання завдань, покладених на начальника відділу, своїх посадових обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки посадової особи органів місцевого самоврядування та обмежень, пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та її проходженням.

5.10. При відділі освіти може створюватися колегія. Склад колегії затверджується міським головою за поданням начальника відділу освіти. Рішення колегії впроваджуються в життя наказами начальника відділу освіти Лиманської міської ради.

5.11. При відділі освіти може створюватися рада з питань освіти (рада керівників навчальних закладів), діяльність якої регламентується положенням про неї, а також інші громадські утворення (ради), комісії з числа учасників навчально-виховного процесу представників громадськості міста.

5.12. Для організації методичної роботи, підвищення кваліфікації педагогічних працівників при відділі освіти утворюється міський методичний Центр, як структурний підрозділ відділу освіти, який діє відповідно до положення про нього.

5.13. Для ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності, складання звітності, забезпечення дотримання бюджетного законодавства, контролю за використанням фінансових і матеріальних ресурсів, запобігання виникнення негативних явищ у фінансово-господарській діяльності при відділі освіти утворюється централізована бухгалтерія, яка діє відповідно до положення про неї.           

5.14. Для організації централізованого господарчого обслуговування навчальних закладів освіти: технічного нагляду за будівлями, інженерними комунікаціями та обладнанням, укладання договорів на постачання енергоносіїв, з питань оренди, організації та проведення поточних ремонтів, централізованого постачання господарчих матеріалів, автотранспорту, та інше, при відділі освіти утворюється група Централізованого господарчого обслуговування навчальних закладів, яка діє відповідно до положення про неї.

5.15. Для удосконалення системи управління охороною праці і безпеки життєдіяльності у навчально-виховних закладах, організації проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам під час навчально-виховного процесу, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози життю або здоров’ю працівників створена служба охорони праці при відділі освіти.

5.16. Робота відділу освіти проводиться: за річним, квартальним, місячним, тижневим планами, які складаються на підставі поточних планів Лиманської міської ради, її виконкому, доручень керівництва Лиманської міської ради, її виконкому, міського голови, функцій відділу.

Контроль та відповідальність за виконання планів роботи відділу освіти здійснює начальник відділу.

5.17. Діловодство відділу освіти ведеться згідно з номенклатурою справ відділу освіти та Інструкції з діловодства в Лиманській міській раді Донецької області, затвердженої розпорядженням міського голови.

VI. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВІДДІЛУ ОСВІТИ

6.1. Відділ освіти вчиняє свою діяльність з урахуванням вимог законодавства України про боротьбу з корупцією.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання завдань та посадових обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих їм прав, порушення норм етики поведінки посадової особи органів місцевого самоврядування та обмежень, пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та її проходженням.        

6.3. За порушення трудової дисципліни та внутрішнього трудового розпорядку працівники відділу освіти притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

VIІ. ВЗАЄМОДІЯ ВІДДІЛУ ОСВІТИ

7.1. Відділ освіти у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з відділами, управліннями та іншими виконавчими органами Лиманської міської ради, Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян. Одержує від них в установленому порядку інформацію, документи, статистичні дані та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

 

Положення розроблено відділом освіти

Лиманської міської ради

 

Начальник відділу освіти

Лиманської міської ради                                                                                                         Н.В. Печатнікова

 

Секретар

Лиманської міської ради                                                                                                         Т.Ю. Каракуц


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144