Решение сессии от 26.02.2016 №7/7-192

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення сесії
Дата: 
26.02.2016
Созыв: 
7 скликання
Сессия: 
7 от 26.02.2016
Номер документа: 
192

Про виконання Цільової програми щодо організації харчування учнів у закладах освіти,покращення санітарно-технічного стану харчоблоків, їх оснащення, обладнання інвентарем на період 2010-2015 рр. на території Краснолиманської міської ради

від _26.02.2016_ № _7/7-192

           м. Красний Лиман

 

Про виконання Цільової програми

щодо організації харчування учнів у

закладах освіти,покращення санітарно-

технічного стану харчоблоків, їх

оснащення, обладнання інвентарем

на період 2010-2015 рр. на території

Краснолиманської міської ради

 

 Розглянувши інформацію від 05.02.2016р. № 07-08-19/145 начальника відділу освіти Печатнікової Н.В. про виконання Цільової програми щодо організації харчування учнів у закладах освіти, покращення санітарно-технічного стану харчоблоків, їх оснащення, обладнання інвентарем на період 2010-2015 рр. на території Краснолиманської міської ради, міська рада відмітила, що за час дії зазначеної програми, виконавцем якої був відділ освіти, вдалося вдосконалити діючу систему організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах, замінивши розрізнений підхід до організації харчування з боку організаторів харчування на єдину систему.

Харчування школярів здійснювалось на основі перспективного меню та розширеного асортименту страв.

Охоплено всіма видами харчування – 4173 учні, що становить – 73%, гарячим харчуванням – 2869 дітей, що становить – 67%, безкоштовним гарячим харчуванням учнів 1-4 класів – 1670, що становить – 39%, діти пільгових категорій (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених сімей) – 243 учні. Діти в ДНЗ охоплені харчуванням – 1298 вихованців дошкільного віку.

Відділом освіти ведеться певна робота щодо організації та розвитку харчування учнів у закладах освіти, покращення санітарно-технічного стану харчоблоків та їх оснащення. Усі дошкільні навчальні заклади комунальної власності мають харчоблоки, а загальноосвітні навчальні заклади – приміщення їдалень та обідні зали, в яких створені умови для організації гарячого харчування школярів 1-11 класів.

Усі загальноосвітні заклади забезпечені кухонним посудом, технологічним обладнанням, миючими та дезінфікуючими засобами, інвентарем та спеціальним одягом на 100%. У зв’язку з дефіцитом бюджетних коштів посуд та інвентар в багатьох закладах освіти був придбаний за кошти спонсорів та батьків.

Відділ освіти забезпечує закупівлю і постачання продуктів харчування та продовольчої сировини гарантованої якості, веде бухгалтерський облік продуктів харчування та продовольчої сировини, веде аналітичний облік батьківської плати за харчування; дошкільні навчальні заклади забезпечують замовлення необхідної кількості продуктів харчування та продовольчої сировини, їх приймання, складання меню-розкладу, виготовлення страв, надання дітям готових страв, ведення обліку дітей, які отримують харчування, контроль за харчуванням, інформування батьків про організацію харчування дітей у закладі. Загальний контроль за організацією харчування у дошкільних навчальних закладах  здійснюється відділом освіти.

Цільову програму щодо організації харчування учнів у закладах освіти, покращення санітарно-технічного стану харчоблоків, їх оснащення, обладнання інвентарем на період 2010-2015 рр. на території Краснолиманської міської ради відділом освіти виконано на достатньому рівні.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

         В И Р І Ш И Л А :

 

  1. Інформацію начальника відділу освіти міської ради Печатнікової Н.В. про виконання Цільової програми щодо організації харчування учнів у  закладах освіти,покращення санітарно-технічного стану харчоблоків, їх оснащення, обладнання інвентарем на період 2010-2015 рр. на території Краснолиманської  міської ради прийняти до відома.
  2. Рішення міської ради від 26.10.2010 р. №5/41-4820 «Про затвердження Цільової програми щодо організації харчування учнів у закладах освіти,покращення санітарно-технічного стану харчоблоків, їх оснащення, обладнання інвентарем на період 2010-2015 рр. на території Краснолиманської  міської ради зняти з контролю, як виконане.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності та регуляторної політики (Андреєв).

 

Міський голова                                                                                           П.Ф. Цимідан

Файл для скачки: 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144