Решение сессии от 30.12.2015 №7/4-92

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення сесії
Дата: 
30.12.2015
Созыв: 
7 скликання
Сессия: 
4 от 30.12.2015
Номер документа: 
92

Про затвердження положення по місцеву пожежну команду Краснолиманської міської ради

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ

від 30.12.2015 № 7/4-92
м. Красний Лиман

Про затвердження положення по місцеву пожежну команду Краснолиманської міської ради   

В зв'язку з припинення Дробишевської, Кіровської та Рубцівської селищних рад в результаті реорганізації шляхом приєднання до Краснолиманської міської ради Донецької області керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003р. № 202 “Про затвердження Положення про місцеву пожежну охорону”, Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», ст 62 Кодексу Цивільного захисту України та ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»міська рада

ВИРІШИЛА:
1. Затвердити положення по місцеву пожежну команду Краснолиманської міської ради (додається)
2. Включити до складу Краснолиманської міської ради Кіровську, Дробишевську, Рубцівську місцеві пожежні команди
3. Контроль за діяльністю місцевих пожежних команд, вказаних в пункті 2 даного рішення покласти на відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та військового обліку Краснолиманської міської ради (Юхновець) та Краснолиманський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області (Пшик)
4. Затвердити штатні розписи місцевих пожежних команд вказаних в пункті 2 даного рішення( додається).
5. Затвердити зони обслуговування місцевих пожежних команд вказаних в пункті 2 даного рішення( додається).
6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію  з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності (Свирид) та заступника міського голови Ю.А.Драч.

Міський голова                                П.Ф.Цимідан

Додаток № 1

затверджений рішенням
міської ради
від__________№_________

ПОЛОЖЕННЯ
про місцеву пожежну команду
 
1.  Загальна частина
1.1. Місцева пожежна команда при Краснолиманській міській  раді (далі МПК) створена Краснолиманською міською радою за погодженням з Краснолиманський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області  для забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах  Краснолиманської міської ради.
1.2. МПК у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента  України та Кабінету Міністрів України, цим Положенням, наказами  ДСНС України, рішеннями Краснолиманської міської ради та виконавчого комітету міської ради
З питань організації несення служби, гасіння пожеж, експлуатації пожежної техніки та пожежно – технічного обладнання МПК керується нормативно – правовими актами, що регулюють діяльність  державної пожежної охорони.
1.3. Основними завданнями МПК є гасіння пожеж, рятування людей та надання допомоги в  ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів із запобігання пожежам   та нещасним випадкам на них.
1.4. МПК відповідно до покладених на неї завдань:
- бере участь у гасінні пожеж, ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, проведенні рятувальних робіт;
- здійснює контроль за додержанням підприємствами, установами, організаціями та  громадянами вимог пожежної безпеки;
- надає інформацію територіальним органам ДСНС про готовність місцевої пожежної команди  до виконання поставлених завдань та оперативну інформацію щодо пожеж;
- проводить протипожежну пропаганду серед населення з метою запобігання пожежам та наслідкам від  них;
1.5. Залучати працівників та пожежну техніку МПК для виконання завдань, не передбачених законодавством, у тому числі цим Положенням, забороняється.
 
2.Організація  діяльності  місцевої  пожежної  команди
2.1.  Місцева пожежна охорона складається з місцевих пожежних команд
2.2. Підрозділ МПК(О) входить до складу гарнізону пожежної охорони і перебуває в оперативному  підпорядкуванні начальника гарнізону.
2.3. Місце постійного розташування МПК та кількість необхідної техніки визначається  Краснолиманською міською радою за погодженням з Краснолиманським РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області .
2.4. З метою створення умов для цілодобового несення служби місцевою пожежною командою, розміщення пожежної техніки та обладнання, обслуговування техніки виділяється (орендується або будується) приміщення  пожежного депо, яке обов’язково забезпечується засобами телефонного і радіозв’язку  з  використанням  відповідно частотного ресурсу та необхідним технічним обладнанням.
2.5. Пожежне депо має бути розраховане не менше ніж на 1 виїзд і мати не менше  ніж 1 пожежний  автомобіль, у тому числі 1 резервний, або замість автомобіля пристосовані  для  пожежегасіння технічні засоби, укомплектовані пожежно – технічним обладнанням за встановленими  нормами.
2.6. Підрозділ МПК(О) очолює начальник місцевої пожежної охорони, який призначається Краснолиманською міською радою за погодженням з Краснолиманським РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області
2.6. Працівники МПК  мають право :
- під час гасіння пожеж – на безперешкодний доступ до всіх житлових, виробничих та інших приміщень, будівель на території, а також на вжиття будь – яких заходів з метою рятування людей, запобігання  поширенню вогню та ліквідації пожежі;
- одержувати від посадових осіб підприємств, установ, організацій та власників відповідних об’єктів при  виконанні робіт із гасіння пожеж та ліквідації аварій відомості про наявність у будівлях та приміщеннях  людей, вибухових та вибухонебезпечних матеріалів, а також інші необхідні відомості;
- за дорученням місцевих органів виконавчої влади здійснювати у межах своєї компетенції контроль за  додержанням протипожежних вимог у населених пунктах та на об’єктах, розташованих на території  обслуговування;
- брати участь у розслідуванні пожеж та їх наслідків;
2.7. Посадові особи МПК несуть відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків згідно  із законодавством.
2.8. Краснолиманська  рада може відкривати МПК  окремі реєстраційні рахунки по загальних та спеціальних фондах в управлінні державної казначейської служби у м.Красному Лимані  згідно чинного законодавства.
2.9. МПК може у встановленому порядку надавати послуги протипожежного призначення населенню, підприємствам, установам та організаціям. Кошти одержані від надання зазначених послуг, використовуються в установленому порядку.
2.10. Контроль за діяльністю МПК здійснюють Краснолиманська міська  рада, Краснолиманський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області
2.11. Діяльність МПК може бути припинена за рішенням Краснолиманської міської ради за погодженням з  Краснолиманським РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області
3.  Прийняття  на  роботу  в  місцеву  пожежну  команду
3.1. На роботу до МПК  приймаються  громадяни, які  досягли вісімнадцятирічного віку і здатні  за своїми професійними якостями та станом здоров’я виконувати обов’язки, що покладаються на них за  посадою.
3.2. Усі працівники МПК, на яких покладаються функції із запобігання та гасіння пожеж, проходять  професійну підготовку в навчальних підрозділах державної пожежної охорони. Порядок такої підготовки  визначається в договорах, які укладаються Краснолиманською міською радою і Краснолиманським РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області
3.3. Трудові відносини працівників МПК регулюються законодавством про працю. Чергові зміни місцевої пожежної  команди працюють цілодобово.
3.4. Працівники місцевої пожежної команди забезпечуються спеціальним (форменним) одягом, спорядженням та засобами індивідуального захисту за нормами, передбаченими для особового складу  державної пожежної охорони.
3.5. Працівники МПК під час виконання покладених на них завдань підпорядковуються тільки  безпосереднім керівникам, а при виконанні робіт із гасіння пожеж – керівнику гасіння пожеж.
3.6. До складу чергових змін можуть включатися члени команди добровільної пожежної охорони, протипожежних об’єднань громадян, які пройшли відповідну підготовку.
4.  Фінансове  та  матеріально – технічне  забезпечення  діяльності  місцевої  пожежної  команди  (охорони),
 оплата  праці  її  працівників
4.1 Фінансування та матеріально – технічне забезпечення діяльності МПК(О) здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, надходжень від надання платних послуг,  добровільних  внесків юридичних та фізичних осіб, інших не заборонених законодавством  джерел.
4.2. Штатний розпис та кошторис витрат на утримання МПК(О)  затверджується рішенням Краснолиманської міської ради і включає :
4.2.1. Утримання пожежних депо (поточний ремонт, опалення, освітлення, телефонний і радіозв’язок тощо).
4.2.2. Придбання та експлуатацію пожежної техніки і обладнання ( ремонт, технічне обслуговування, придбання паливо-мастильних матеріалів і т.ін.).
4.2.3. Заробітну плату працівників МПК(О), їх грошові винагороди, оплату праці в нічний час, вихідні та святкові дні, матеріальну допомогу, а також інші доплати, передбачені діючим законодавством, нарахування на зарплату.
4.2.4. Придбання обмундирування, спецодягу.
4.2.5. Витрати на навчання та перепідготовку.
4.2.6. Страхування працівників МПК(О).
4.3. Порядок та умови оплати праці працівників підрозділів МПК(О)  встановлюються Краснолиманською міською радою з урахуванням особливостей їх роботи, а також необхідності забезпечення готовності до виконання покладених на них завдань
4.4 Краснолиманський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області  надає практичну допомогу місцевій пожежній охороні у придбанні та ремонті пожежної техніки, пожежно-технічного обладнання, форменого та спеціального одягу, у підготовці особового складу.
5. Соціальний захист працівників місцевої пожежної команди.
5.1. Працівники МПК (О) підлягають особистому страхуванню понад норми, визначені Законом України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", у порядку і розмірах, передбачених  Законом України "Про страхування" та Кодексом цивільного захисту України.
5.2. За  сім’єю загиблого (померлого) зберігається право на пільги, якими він користувався за місцем  роботи.

Секретар міської ради                                                                          Т.Ю. Каракуц 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144