Решение сессии от 30.01.2015 г. №6/38-3272

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення сесії
Дата: 
30.01.2015
Созыв: 
6 скликання
Сессия: 
38 от 30.01.2015
Номер документа: 
3272

Про внесення змін до рішення міської ради від 05.01.2012 року №6/12-930 «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності на території Краснолиманської міської ради»

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

від

30.01.2015

6/38-3272

м. Красний Лиман

 

 

Про внесення змін до рішення міської ради від 05.01.2012 року №6/12-930 «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності на території Краснолиманської міської ради»

 

 

 

 

Відповідно до Закону України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набув чинності з 01.01.2015 року, керуючись п. 24 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до рішення міської ради від 05.01.2012 №6/12-930 «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності на території Краснолиманської міської ради»: Положення  про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності на території Краснолиманської міської ради викласти в новій редакції (додається).

2. Відділу інформаційних технологій міської ради (Мордвінов) розмістити на офіційному сайті Краснолиманської міської ради, міськрайонній газеті «Зоря» (Пасічник) опублікувати в міськрайонній газеті «Зоря» дане рішення.

3. Дане рішення набуває чинності з 01.01.2015 року.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на виконавчий комітет міської ради (Перебийніс) і постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів, інвестиційної та регуляторної політики, підприємницької діяльності (Кусливий).

 

Міський голова                                                                                         Л.Г. Перебийніс

 

 

Додаток

до рішення міської ради

№ _______від _________

 

Положення

“Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності на території Краснолиманської міської ради” 

 

1. Загальні положення

 

1.1. Суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:

1) перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, згідно переліку, наданому в пункті 291.7 статті 291 Податкового кодексу України, і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 000 гривень;

2) Друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, згідно переліку, наданому в пункті 291.7 статті 291 Податкового кодексу України, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб, та обсяг доходу не перевищує 1 500 000 гривень;

Дія цього пункту не поширюється на фізичних осіб-підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи-підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи.

3) Третя група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена на юридичні особи – суб’єкти господарювання будь якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує       20 000 000 гривень;

4) Четверта група - сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

1.2. Не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп суб’єкти господарювання, (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), визначені ст.291.5 статті 291 Податкового кодексу України.

1.3. Не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи суб’єкти господарювання, (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), визначені ст.291.51 статті 291 Податкового кодексу України.

 

2. Ставки єдиного податку

 

2.1. Ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року та третьої групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

2.2. Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, в розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку - 10% розміру мінімальної заробітної плати;

2) для другої групи платників єдиного податку:

- без найманих працівників - 10 % розміру мінімальної заробітної плати;

- з найманими працівниками - 20 % розміру мінімальної заробітної плати.

У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений цією статтею для відповідної групи таких платників єдиного податку.

2.3. відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи платників встановлюється у розмірі:

2 % доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим кодексом;

4 % доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, ставка єдиного податку встановлюється у розмірі 4% доходу.

2.4. Ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої - третьої групи (фізичні особи - підприємці) у розмірі 15 відсотків:

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 1.1. цього Положення;

2) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку, віднесеного до першої або другої групи;

3) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у цій главі;

4) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування;

5) до доходу, отриманого платниками першої або другої групи від провадження діяльності, яка не передбачена у підпунктах 1 або 2 пункту  1.1. цього Положення відповідно.

2.5. Ставки єдиного податку для платників третьої групи (юридичні особи) встановлюються у подвійному розмірі ставок, визначених пунктом 2.3 цього Положення:

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпункті 3 пункту 1.1 цього Положення;

2) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у цій главі;

3) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

2.6. Для платників єдиного податку четвертої групи розмір ставок податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії (типу) земель, їх розташування та становить (у відсотках бази оподаткування):

2.6.1. для ріллі, сіножатей і пасовищ (крім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди) - 0,45;

2.6.2. для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - 0,27;

2.6.3. для багаторічних насаджень (крім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях) - 0,27;

2.6.4. для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - 0,09;

2.6.5. для земель водного фонду - 1,35;

2.6.6. для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди, - 3.

 

3. Податковий (звітний) період

 

3.1. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку для третьої групи є календарний квартал.

 

4. Порядок сплати єдиного податку

 

4.1. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

4.2. Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

4.3. Сплата єдиного податку платниками першої – третьої груп здійснюється за місцем податкової адреси.

4.4. Платники єдиного податку четвертої групи:

4.4.1. самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік.

4.4.2. сплачують податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у таких розмірах:

у I кварталі - 10 відсотків;

у II кварталі - 10 відсотків;

у III кварталі - 50 відсотків;

у IV кварталі - 30 відсотків;

 

 

Секретар міської ради                                                                              А.І. Пшеничний


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144