Решение сессии от 23.12.2015 №7/3-44

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення сесії
Дата: 
23.12.2015
Созыв: 
7 скликання
Сессия: 
3 от 23.12.2015
Номер документа: 
44

Про затвердження цільової Програми щодо реалізації заходів комплексної системи захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» служби у справах дітей Краснолиманської міської ради на період 2016 р.

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ 

 

від

23.12.2015

7/3-44

м. Красний Лиман

 

 

Про затвердження цільової Програми щодо реалізації заходів комплексної системи захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» служби у справах дітей Краснолиманської міської ради на період 2016 р.

 

 

 

 

 

З метою забезпечення заходів щодо керування комплексною системою захисту інформації (далі - КСЗІ), що обробляється в ЄІАС «Діти», здійснення контролю за функціонуванням КСЗІ організації та координації робіт, пов'язаних із захистом інформації в ЄІАС «Діти», необхідність захисту якої визначається Департаментом або законодавством, підтримки необхідного рівня захищеності інформації, ресурсів і технологій, організації робіт з використання КСЗІ на всіх етапах функціонування, на виконання наказу від 29.03.2010 року № 30 Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини «Про затвердження Положень про службу захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», рішення виконавчого комітету міської ради від 28.07.2010 № 241 «Про організаційне забезпечення робіт з впровадження комплексної системи захисту інформації, що обробляється в ЄІАС «Діти», керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити цільову Програму щодо реалізації заходів комплексної системи захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» служби у справах дітей Краснолиманської міської ради на період 2016 р. (додається).

2. Фінансовому управлінню Краснолиманської міської ради (Пилипенко) забезпечити фінансування цільової Програми щодо реалізації заходів комплексної системи захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» служби у справах дітей Краснолиманської міської ради за рахунок загального фонду бюджету.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності та регуляторної політики (Андреєв).

 

Міський голова                                                                                            П.Ф. Цимідан

 


Затверджено

рішенням Краснолиманської

міської ради

від______________ №_______

ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА

щодо реалізації заходів комплексної системи захисту інформації Єдиної

інформаційно-аналітичної системи «Діти» служби у справах дітей

Краснолиманської міської ради

на період 2016 року

Підстава для розробки:

наказ від 29.03.2010 № 30 Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини «Про затвердження Положень про службу захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», рішення виконавчого комітету міської ради від 28.07.2010 № 241 «Про організаційне забезпечення робіт з впровадження комплексної системи захисту інформації, що обробляється в ЄІАС «Діти»».

Відомості про замовника та відповідальних виконавців програми:

Замовник: виконавчий комітет Краснолиманської міської ради

Відповідальний виконавець: служба у справах дітей міської ради

Строк виконання: 2016 рік.

Джерела фінансування: асигнування, передбачені в міському бюджеті у сумі

65,1 тис. грн. та інші джерела, згідно з чинним законодавством.

Обґрунтування  шляхів  і  засобів  розв'язання  проблеми,  а  також необхідності фінансування за рахунок коштів міського бюджету:

щороку на території Краснолиманської міської ради збільшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На теперішній час на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в службі у справах дітей Краснолиманської міської ради перебуває 315 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особиста інформація вищеназваних категорій дітей занесена і обробляється в ЄІАС «Діти», несанкціоноване розповсюдження особистої інформації заборонено чинним законодавством, зокрема, ст. 47 Закону України «Про інформацію», ст. 11 Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

Мета Програми:

-         забезпечення заходів щодо керування комплексною системою захисту інформації (далі - КСЗІ), що обробляється в ЄІАС "Діти";

-         здійснення контролю за функціонуванням КСЗІ;

-         організація та координація робіт, пов'язаних із захистом інформації в ЄІАС Діти", необхідність захисту якої визначається Департаментом або законодавством, підтримка необхідного рівня захищеності інформації, ресурсів і технологій; - організація робіт з використання КСЗІ на всіх етапах функціонування ЄІАС "Діти".

Основні завдання Програми:

організація та координація робіт, пов'язаних із захистом інформації в ЄІАС "Діти", необхідність захисту якої визначається Департаментом або законодавством, підтримка необхідного рівня захищеності інформації, ресурсів і технологій.

Очікувані результати виконання Програми дадуть змогу:

попередження спроб несанкціонованого доступу до інформації щодо особистої інформації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Фінансове і ресурсне забезпечення виконання Програми:

фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється в межах асигнувань, передбачених в міському бюджеті на відповідну мету, та за рахунок інших джерел згідно з чинним законодавством (фінансування заходів в додатку №1)

Управління Програмою та контроль за її виконанням:

організація виконання Програми покладається на службу у справах дітей, яка надає до міської ради інформацію про хід виконання заходів, передбачених цією Програмою.

 

 

Розроблено службою у справах дітей

Краснолиманської міської ради

 

Начальник служби у справах дітей

Краснолиманської міської ради                                                                           С.І. Голєв

 

Секретар міської ради                                                                                              Т.А. Каракуц

 

 

Затверджено

рішенням Краснолиманської

міської ради

від                                              №

Додаток № 1

Фінансування заходів

цільової Програми щодо реалізації комплексної системи захисту інформації Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» служби у справах дітей Краснолиманської міської ради

 

№ з/п

Найменування заходу

Кількість

Кошти (тис. грн.)

Примітки

  1.  

Придбання комп'ютера

2

38,0

 

  1.  

Придбання МФУ

1

5,5

 

  1.  

Придбання антивірусної програми (рекомендована Інструкцією ЄІАС "Діти")

1

1,0

 

  1.  

Придбання блоку безперебійного живлення

2

4,0

 

  1.  

Встановлення автоматичної пожежної сигналізації з виведенням на пост охорони будівлі.

 

15,5

 

  1.  

Придбання вогнегасників ОП - 5

1

0,2

 

  1.  

Придбання та встановлення кодового  замку

1

0,6

 

  1.  

Придбання пристроїв опечатування та печаток

2

0,3

 

  1.  

Всього

 

65,1

 

 

Розроблено службою у справах дітей

Краснолиманської міської ради

 

Начальник служби у справах дітей

Краснолиманської міської ради                                                                                           С.І. Голєв

 

 

Секретар міської ради                                                                                              Т.А. Каракуц

 

 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144