Решение сессии от 23.12.2015 №7/3-42

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення сесії
Дата: 
23.12.2015
Созыв: 
7 скликання
Сессия: 
3 от 23.12.2015
Номер документа: 
42

Про затвердження міської цільової програми «Поліпшення умов праці, навчання, виховання учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти» на 2016 рік

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

 

від

23.12.2015 

7/3-42

м. Красний Лиман

 

 

Про затвердження міської цільової програми «Поліпшення умов праці, навчання, виховання учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти»

на 2016 рік

 

 

 

 

З метою удосконалення роботи відділу освіти Краснолиманської міської ради щодо соціальної сфери питання безпечних і нешкідливих умов праці, безпеки життя і здоров’я учнів і вихованців під час навчально-виховного процесу, навчання основам безпеки та вимогам нормативно-правових актів з охорони праці і безпеки життєдіяльності, на виконання Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих МОН України, затвердженого Наказом МОН України від 18.04.2006 р. № 304, Постанови КМУ від 01.08.1992 р. № 442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовам праці», Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти (зі змінами, затвердженими Наказом МОН України від 20.11.2006 р. № 782), керуючись ст.ст. 13, 14, 18 Закону України «Про охорону праці», ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україна», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити міську цільову програму «Поліпшення умов праці, навчання, виховання учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти» на 2016 рік (додається).

2. Фінансовому управлінню Краснолиманської міської ради (Пилипенко) передбачити кошти на фінансування міської цільової програми «Поліпшення умов праці, навчання, виховання учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти» на 2016 рік.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування,  фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності та  регуляторної політики (Андреєв).

 

      Міський голова                                                                           П.Ф. Цимідан

«Затверджено»

рішенням

Краснолиманської міської ради

від _______ 2015 р. № ________

 

Міська цільова програма

 «Поліпшення умов праці, навчання, виховання

 учасників навчально-виховного

 процесу в закладах освіти “ на 2015 рік

 

І. Загальна частина

 

Серед основних напрямків розвитку державної політики щодо соціальної сфери набуває питання безпечних і не шкідливих умов праці, безпеки життя і здоров'я учнів і вихованців під час навчально-виховного процесу, навчання основам безпеки, вимогам нормативно-правових актів з охорони праці і безпеки життєдіяльності.

                Організація роботи з охорони праці і безпеки життєдіяльності в закладах освіти, в кожному підрозділі проводиться у відповідності до Закону України «Про охорону праці» (ст. 13, 14), Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти (зі змінами затвердженими Наказом Міністерства освіти і науки України від 20.11.2006р. № 782.

                Для коригування та контролю за організацією і проведенням роботи з охорони праці в навчально-виховних закладах рішенням виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 24.06.2009 року створена служба охорони праці відділу освіти, затверджено Положення про службу. Служба сприяє створенню системи роботи з охорони праці і безпеки життєдіяльності в закладах освіти, надає практичну і методичну допомогу керівникам та відповідальним за охорону праці в закладах та здійснює контроль в різних напрямках роботи.

                В закладах освіти визначені відповідальні особи за охорону праці, безпеку життєдіяльності, пожежну та електробезпеку. Протягом навчального року видаються накази, що регламентують роботу школи з охорони праці, безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, попередження травматизму, як виробничого так і в побуті, покращення стану пожежної безпеки.

Щорічно в закладах освіти проводяться тижні охорони праці (квітень), безпеки життєдіяльності (квітень, грудень), Тиждень безпеки дитини (травень), конкурси ЮІР, ДЮП, дитячі конкурси «Охорона праці очима дітей».

                Між адміністраціями та профспілками закладу заключні колективні договори і угоди з поліпшення умов праці. В колективному договорі включений розділ «Охорона праці».

З метою попередження дитячого травматизму, педагогічними колективами ведеться постійна профілактично-роз'яснювальна робота з учнями та їх батьками.

                Службою охорони праці, комісіями закладів освіти перевіряються стан та умови

навчання учнів в кабінетах з підвищеною небезпекою, дотримання санітарно-гігієнічного стану приміщень, умови праці та дотримання вимог безпеки працівниками.

                В закладах освіти запроваджено і діє адміністративно-громадський контроль щодо питань охорони праці, безпеки життєдіяльності.

У відповідності до «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України», затвердженого Наказом МОНУ 18.04.2006   № 304, своєчасно при відділі освіти та в закладах проводиться навчання працівників з питань охорони праці і безпеки життєдіяльності.

На засіданнях колегії, нарадах директорів, їх заступників та в закладах освіти

заслуховуються питання щодо роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності та приймаються управлінські рішення.

У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 1992  № 442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» була проведена атестація умов роботи кухарів та машиністів із прання та ремонту спецодягу. За результатами атестації 42 кухаря і 12 машиністів із прання та ремонту спецодягу отримують доплати та додаткові відпустки у відповідності до Переліку посад, зайнятість на яких передбачає право працівників на пільги та компенсації за роботу в шкідливих і важких умовах праці, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1290 (за змінами і доповненнями).

Відсутність коштів на проведення атестації робочих місць унеможливлює проведення її з визначенням умов праці машиністів (кочегарів) котелень.

                Відділом освіти та підвідомчими закладами розробляються і знаходяться на контролі щодо їх виконання ряд щорічних та довгострокових заходів:

-          Профілактика травматизму невиробничого характеру на період 2013-2017 років.

-          Поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в навчально- виховних закладах на період 2014-2015 р.р.

-          Забезпечення пожежної безпеки на об'єктах  з тимчасовим перебуванням дітей;

-          План пожежно-профілактичних заходів по забезпеченню пожежної безпеки на об'єктах 2014-2015 р.р.

-          Комплексні заходи щодо поліпшення протипожежного стану в закладах освіти Краснолиманської міської ради.

Керівники закладів освіти приділяють постійну увагу поліпшенню стану пожежної безпеки: видаються накази про організацію роботи з протипожежного захисту, на контролі - виконання приписів по усуненню виявлених недоліків за результатами перевірок протипожежного стану.

У вересні – жовтні проведені перевірки стану пожежної безпеки класів, кабінетів, майстерень, їдалень, котелень, засобів пожежогасіння на готовність роботи в осінньо-зимовий період. В грудні адміністраціями посилено контроль за протипожежним станом при проведенні новорічних та різдвяних свят.

                Протягом 2012-2014 р.р. на поліпшення стану пожежної безпеки кошти не були виділені.

 

ІІ. Головні проблеми

 

-          Невиконання Комплексних заходів для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці керівниками закладів освіти (ст.13 Закону України «Про охорону праці»).

-          Проведення навчання кочегарів  та операторів газових котелень, завідуючих господарствами в учбово-методичних центрах у відповідності зі статтею 18 Закону України «Про охорону праці» та Положення № 304.

-          Наявність випадків травмування учнів і вихованців під час навчально-виховного процесу та у побуті.

-          Проведення атестації робочих місць кочегарів котелень, які працюють на твердому палеві.

-          Недосконала система охорони праці і безпеки життєдіяльності в закладах освіти.

-          Не відповідність до норм забезпечення закладів освіти первинними засобами пожежогасіння.

 

ІІІ. Мета Програми

Метою Програми є:

-          Удосконалення існуючої системи охорони праці в закладах освіти.

-          Забезпечення виконання Заходів з поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища та з профілактики травматизму невиробничого характеру в Донецькій області за період 2013-2017 років.

-          Забезпечення виконання вимог законодавства з питань охорони праці безпеки життєдіяльності.

-          Забезпечення реалізації прав працівників під час роботи, на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці.

ІV. Очікувані результати програми

Виконання програми дасть можливість:

-          Створити належні, безпечні умови праці і навчання учасників навчально-виховного процесу.

-          Запобігти травмуванню під час навчально-виховного процесу  та у побуті працівників, учнів і вихованців.

-          Забезпечити соціальний захист учасників навчально-виховного процесу.

-          Підвищити рівень охорони праці, безпеки життєдіяльності.

V. Фінансування програми

 

Обсяг фінансування Програми уточнюється щороку під час затвердження місцевого бюджету на відповідний рік у межах видатків передбачених головному розпоряднику коштів, відповідальним за виконання завдань і заходів Програми.

VI. Завдання і заходи

з виконання міської цільової Програми на 2015р.

 

з/п

Найменування заходів

Значення показника

Відповідальний за виконання

Прогнозований обсяг фінансованих ресурсів для виконання заходів (тис. грн.)

Джерела фінансування

1

2

3

4

5

6

1.

Проведення атестації робочих місць кочегарів вугільних котелень

15

робочих

місць

Відділ освіти, СОП, керівники закладів

14,9

місцевий бюджет

2.

Забезпечення ліхтарями підвальних приміщень навчальних закладів

16

Відділ освіти, керівники закладів

 

6,5

місцевий бюджет

3.

Придбання балонів питної води для сховищ

17

відділ освіти

4,3

місцевий бюджет

4.

Придбання генераторів для

котелень

10

Група централізованого господарського забезпечення закладів

65,0

місцевий бюджет

5.

Забезпечення будівель та приміщень необхідною кількістю вогнегасників

38

Керівники закладів освіти

17,4

місцевий бюджет

6.

Приведення у відповідність шляхів евакуації

5

дверей

Відділ освіти, керівники Кіровської ЗОШ та Тернівського НВК

14,1

місцевий бюджет

7.

Проходження навчання інженера з охорони праці

1

Відділ освіти

0,6

місцевий бюджет

Всього:

 

122,8

 

 

           Розроблено відділом освіти

           Краснолиманської міської ради

 

Начальник відділу освіти

Краснолиманської міської ради                                                 Ю.А. Афонін

 

 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144