Решение исполкома от 25.12.2013 г. №323

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
25.12.2013
Номер документа: 
323

Про  хід   виконання  заходів щодо Комплексної програми розвитку села та агропромислового розвитку Донецької області з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої у м. Красний Лиман в 2013 р.

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Виконавчий  комітет

РІШЕННЯ

 

від

  25.12.2013

323

м. Красний Лиман

 

 

Про  хід   виконання  заходів щодо Комплексної програми розвитку села та агропромислового розвитку Донецької області з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої у м. Красний Лиман в 2013 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заслухавши інформацію заступника міського голови  Євтушенко В.І.  про хід фактичного виконання у 2013 році заходів комплексної програми розвитку села та агропромислового розвитку Донецької області з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої у м. Красний Лиман на виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 20.02.2013 р. № 28 "Про затвердження фітосанітарних заходів та робочої групи щодо виявлення, локалізації, ліквідації та попередження подальшого розповсюдження амброзії полинолистої на території м. Красний Лиман”, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 13.12. 2012 року № 910 "Про результати виконання Комплексної програми розвитку села та агропромислового розвитку Донецької області на 2010-2015 роки щодо заходів з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої в 2013 році”  Краснолиманська міська рада відмічає зменшення площ засмічених амброзією полинолистою земель з 9,5 тис. га до 8,9 тис. га, що складає 6,1 %, але разом з тим в наступному році необхідно подовжити  обстеження на виявлення карантинного бур'яну   та посилити роботи щодо  знищення амброзії полинолистої з боку філії „Краснолиманський автодор” ДП „Донецький облавтодор”, КП   „Краснолиманська     служба      єдиного замовника”,       КП ” Краснолиманський зеленбуд”, сільських та селищних рад. Керуючись ст. 34 Закону України "Про карантин рослин", ст. 40 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію заступника міського голови  Євтушенко В.І. про хід фактичного виконання заходів Комплексної програми розвитку села та агропромислового розвитку Донецької області з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої у м. Красний Лиман у 2013 р. прийняти до відома.

2. Визнати   роботу робочої групи з організації і проведення на території м. Красний Лиман заходів щодо виявлення, локалізації, ліквідації та попередження подальшого розповсюдження  амброзії полинолистої, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради № 28 від 20.02.2013 р., як задовільну.                                         

 

 

Міський голова                                                                                         Л.Г. Перебийніс

 

 

 

                                                                              Інформація

про хід виконання  фітосанітарних заходів щодо виявлення, локалізації та попередження подальшого розповсюдження амброзії полинолистої на території м. Красний Лиман.

 

         Рішеннями виконавчого комітету Краснолиманської міської ради, сільських та селищних рад в 2013 році були розроблені та прийняті заходи щодо виявлення, локалізації, ліквідації та попередження подальшого розповсюдження амрозії полинолистої на території м. Красний Лиман та Краснолиманського району.

В 2013 році, в ході виконання вищезазначених заходів, та на виконання Комплексної програми розвитку села та агропромислового розвитку, були заплановані витрати на знищення амброзії полинолистої  10,0 тис. грн.  (кошти місцевого бюджету та  підприємств всіх форм власності), витрачено   258,00 тис. грн, в т.ч. коштів місцевого бюджету – 7,8    тис. грн.,  витрачено на залуження засмічених ділянок багаторічними травами за рахунок коштів підприємств – 81,00 тис. грн.

         Сільськогосподарськими підприємствами району проведено ряд агротехнічних заходів на засмічених амброзією полях, а саме:

-         післясходове боронування посівів кукурудзи та соняшнику – 7,8 тис. га;

-         міжрядний обробіток посівів просапних культур – 9,7 тис. га;

-         лущення стерні після збирання ранніх зернових культур – 12,5 тис. га;

-         механічна обробка чорних парів – 4,2 тис. га;

-         глибоке дискування та оранка зябу – 13,5 тис. га;

-         застосування гербіцидів згідно з Переліком пестицидів та агрохімікатів на посівах сільськогосподарських культур засмічених амброзією полинолистою  -     9,2   тис. га (122,7%)   

-         Залуження засмічених ділянок багаторічними травами – 0,09 тис. га.

Крім того на території міської, сільських та селищних рад, силами  Філії „Краснолиманський автодор” ДП „Донецький облавтодор”, КП „Краснолиманська служба єдиного замовника”, КП ” Краснолиманський зеленбуд”, підприємствами, установами, населенням міста та району постійно, в ході проведення суботників боротьби з амброзією полинолистою на території м. Красний Лиман та району, в період вегетації амброзії полинолистої, проводилося знищення рослин  амброзії з корінням до початку бутонізації у місцях поодинокого розповсюдження амброзії та на обмежених площах, багаторазове низьке скошування рослин амброзії у період бутонізації у місцях масового поширення на площі  1,29    тис. га, що складає   103,2   % показників виконання Комплексної програми.

                   Станом на 01.12.2013 року відділом дозвільної системи Державної фітосанітарної інспекції у м. Красний Лиман  проведені заходи щодо виявлення, локалізації, ліквідації та попередження подальшого розповсюдження амброзії полинолистої:

                   - проведений фітосанітарний контроль об'єктів регулювання при вивезенні з карантинної зони (ввезенні в карантинну зону), в межах держави та на експорт   6,4      тис. тонн зернових та технічних культур, 0,2  тис. м. куб. деревини  та   38     одиниць дерев'яного пакувального  матеріалу;

         - проінспектовано      172  одиниці транспортних засобів;

- відібрано   210     зразків об'єктів регулювання для проведення фітосанітарної експертизи;

- видано    113      карантинних  та  36   фітосанітарних сертифікатів;

- проведено 18 планових та 1 позапланова превірка щодо дотримання законодавства у сфері карантину рослин в ході яких виявлено 13 адміністративних порушень, вжиті заходи щодо їх усунення та накладені штрафи;

- проведено     8    перевірок осіб, які здійснюють господарську діяльність пов’язану з обігом об’єктів регулювання, з метою реєстрації;

- з метою пропаганди знань з карантину рослин  у засобах         масової інформації надруковано  3 статті, розповсюджено 80 листівок (плакатів) та  проведено 30 бесід.

        Враховуючи, що господарствами всіх форм власності, землевласниками та землекористувачами проводились агротехнічні, механічні та інші заходи щодо знищення амброзії полинолистої,  встановлено зменшення площ засмічених амброзією полинолистою з 9,5 тис. га до 8,9 тис. га, що складає 6,1 % відсоток загальної площі зараження.  але разом з тим в наступному році необхідно подовжити  обстеження на виявлення карантинного бур'яну   та посилити роботи щодо  знищення амброзії полинолистої з боку філії „Краснолиманський автодор” ДП „Донецький облавтодор”, КП   „Краснолиманська     служба      єдиного замовника”,       КП ” Краснолиманський зеленбуд”, сільських та селищних рад.

 

  Заступник міського голови,                                                В.І. Євтушенко

  голова  комісії


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144