Решение исполкома от 23.01.2013 г. ПР-3

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
23.01.2013
Номер документа: 
ПР-3

Виписка з протоколу засідання виконавчого комітету

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Виконавчий комітет

Виписка з протоколу засідання виконавчого комітету

 

від

23.01.2013

ПР-3

м. Красний Лиман

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію головного лікаря Краснолиманського центру первинної медико-санітарної допомоги ім. М.І.Лядукіна Мельниченко С.А. про хід виконання рішення виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 16.07.2003р. № 256 «Про стан первинної медико-санітарної допомоги населенню міста і району» по Краснолиманському району за 2012 рік

ДОПОВІДАВ: Мельниченко С.А. – головний лікар Краснолиманськоїго центру первинної медико-санітарної допомоги ім. М.І. Лядукіна.

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію головного лікаря Краснолиманськоїго центру первинної медико-санітарної допомоги ім. М.І.Лядукіна Мельниченко С.А. про хід виконання рішення виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 16.07.2003 р. № 256 «Про стан первинної медико-санітарної допомоги населенню міста і району» по Краснолиманському району за 2012 рік прийняти до відома.

  2. Хід виконання рішення виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 16.07.2003 р. № 256 «Про стан первинної медико-санітарної допомоги населенню міста і району» по Краснолиманському району за 2013 рік розглянути на засідання виконавчого комітету у січні 2014 року.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами міської ради Азарову Л.П.

 

Міський голова               Л.Г. Перебийніс

 

 

Інформація

про виконання рішення виконавчого комітету Краснолиманської міської ради

від 16.07.2003 №256 «Про стан первинної медико-санітарної допомоги населенню міста і району» за 2012 рік

 

Згідно Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я в Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві» від 07.07.2011 №3612-17/VI та спільного розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 19.09.2001 №486/244/V «Про реформування системи охорони здоров’я в Донецькій області», рішення сесії Краснолиманської міської ради від 26.10.2011 №6/9-715 «Про створення центру первинної міської ради на території Краснолиманської міської ради» на території Краснолиманської міської ради з 01.01.2012 року почав працювати Краснолиманський центр первинної медико-санітарної допомоги ім. М.І.Лядукіна.

Вісім амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, які існували в районі, в зв’язку з реформуванням була ліквідована їх юридична самостійність і вони стали структурними підрозділами Центру.

На протязі 2012 року були відкриті амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в віддалених мікрорайонах міста Красний Лиман «Північний» і «Заводський» та міська амбулаторія в приміщенні Центру.

На кінець 2012 року до складу Центру входить – 11 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, 19 фельдшерських пунктів, пункт невідкладної медичної допомоги.

Центр одержав ліцензію на медичну практику.

Укомплектованість лікарями по Центру складає – 52,4%, в тому числі сімейними лікарями складає – 43,3%. Не укомплектовані сімейними лікарями амбулаторії селищ Нове, Ярова, а з 01 січня 2013 року і амбулаторія селища Дробишеве. Для обслуговування населення цих населених пунктів, кожного тижня згідно графіку виїжджають сімейні лікарі з других амбулаторій. Згідно програми «Кадри охорони здоров’я» на договірних умовах з міською радою навчаються в медичному університеті 17 студентів. На даний час в інтернатурі навчаються 2 студентів за фахом - сімейний лікар. В 2012 році сімейному лікарю амбулаторії ЗП-СМ мікрорайону «Північний» міська рада придбала квартиру.

Фельдшерські пункти укомплектовані середнім медичним персоналом на 100%.

Відсоток атестованих лікарів складає – 80%.

Укомплектованість амбулаторій середнім медичним персоналом складає – 86,0%, у тому числі медсестрами загальної практики – 84,3%.

За звітній період відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 6 червня 2012 року № 546 «Про затвердження Положення про електронний реєстр пацієнтів» та наказу головного управління охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації від 01.10.2012 № 333 «Про затвердження Порядку ведення електронного реєстру пацієнтів Донецької області» створюється електронний реєстр пацієнтів міста і району на підставі Законів України «Про захист персональних даних» .

Для створення реєстру Центр забезпечений 17 комп’ютерами, які одержані за обласні кошти. Створення реєстру передбачає наявність локальної мережі. В зв’язку з ремонтом приміщень міської амбулаторії локальна мережа на теперішній час не створена. В районі необхідно підключення комп’ютерів до інтернету.

На даний час сімейними лікарями обслуговується 77,5% населення міста і району. Виконується наказ МОЗ України № 756 від 04.11.2011 «Про затвердження порядку вибору та зміни лікаря первинної медичної допомоги», що дає можливість населенню реалізовувати своє право на вільний вибір лікаря.

У 2012 році проводились заходи щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів первинного рівня надання медичної допомоги. За звітний період завершено капітальний ремонт амбулаторії ЗП-СМ сел. Ярова, фельдшерських пунктів с. Щурове, с. Терни, с. Іллічівка, відремонтовано орендоване приміщення для амбулаторії ЗП-СМ мікрорайону «Північний» м. Красний Лиман. Розпочато ремонт міської амбулаторії і центру первинної медико-санітарної допомоги ім. М.І.Лядукіна. За кошти виграного гранту проведено ремонт приміщень амбулаторії загальної практики-сімейної медицини села Торське.

Капітальні ремонти в амбулаторіях і на фельдшерських пунктах проводяться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Замовником ремонтів є Краснолиманська міська рада. Капітальний ремонт фельдшерського пункту с. Іллічівка проведено за рахунок спонсорської допомоги фермерів Ралітного М.В. та Ралітного І.В., які мешкають в даному селі.

За державні кошти одержано 4 одиниці санітарного транспорту для амбулаторій сіл Торське, Рубці, Кіровськ і міської амбулаторії, придбано медичне обладнання, сервер і комп’ютери на загальну суму – 862,8 тис. грн.

За рахунок місцевого бюджету придбано медичне обладнання на – 46,5 тис.грн. Протягом року були залучені позабюджетні кошти для покращення матеріально-технічної бази амбулаторій – 48,3 тис.грн.

Активно проводиться роз’яснювальна робота серед населення з питань реформування охорони здоров’я, створення реєстру пацієнта, право пацієнта на вільний вибір лікаря на сторінках місцевої газети, на сходах, тощо. Також висвітлюється на сторінках місцевої газети стан охорони здоров’я міста і району, профілактика захворювань і активна пропаганда здорового способу життя.

 

Головний лікар Краснолиманського

ЦПМСД ім. М.І.Лядукіна С.А.Мельниченко


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144