Решение исполкома от 21.10.2015 №ПР-1

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
21.10.2015

ПР-1

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Виконавчий комітет

Виписка з протоколу засідання
виконавчого комітету

від 21.10.2015    № ПР1
м. Красний Лиман

 
СЛУХАЛИ: Інформацію начальника відділу освіти Афоніна ЮА. про виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 18.03.2015 р. № 64 “Про організацію відпочинку, оздоровлення дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2015 року на території Краснолиманської міської ради”.
ДОПОВІДАВ: Афонін Ю.А. - начальник відділу освіти.
ВИРІШИЛИ:

1.    Інформацію начальника відділу освіти Афоніна Ю.А. про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 18.03.2015 р. № 64 “Про організацію відпочинку, оздоровлення дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2015 року на території Краснолиманської міської ради” прийняти до відома.
2.    Рішення виконавчого комітету міської ради від 18.03.2015 р. № 64 “Про організацію відпочинку, оздоровлення дітей, учнівської та студентської мол оді влітку 2015 року на території Краснолиманської міської ради” зняти з контролю як виконане.

міський голова                               Л. Г. Перебийніс

Виконавчий комітет Краснолиманської міської ради

І Н Ф О Р М А Ц І Я
про підсумки організації відпочинку та оздоровлення дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2015 року

Влітку 2015 року відділами освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту, культури була проведена значна робота щодо  організації оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків  в літній період 2015 року. Реалізація зазначеного напрямку роботи проводилась відповідно до рішення виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 18.03.2015 року № 64 «Про організацію відпочинку, оздоровлення  дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2015 року на території Краснолиманської міської ради».
В місті мешкає 4948 неповнолітніх дітей віком від 6 до 18 років, дітей дошкільного віку, які відвідують дошкільний навчальний заклад – 1337.
Основною формою відпочинку дітей в місті була організація пришкільних таборів з денним  перебуванням, які діяли на базі 14 загальноосвітніх навчальних закладів, де відпочинок проводився в одну зміну. Всього в таборах  з денним перебуванням  відпочивало 270 дітей. Для дітей було організовано 2-х разове гаряче харчування ( 18, 75 грн. в день на одну дитину), проведена низка культурно-масових, спортивних, інформаційно-просвітницьких та профілактичних заходів. Під час анкетування учнів, які відвідували табір з денним перебуванням, з*ясувалося, що найбільше їм подобаються екскурсії та ігрові програми. Медичним персоналом забезпечені не всі заклади. Центром позашкільної роботи на базі пришкільних таборів з денним перебуванням була організована робота 12 гуртків, якими охоплено 270  дітей.
Оздоровлення дітей пільгових категорій було організоване на базі заміського оздоровчого табору «Ластівка» ( закуплено  27 путівок ).
Особлива увага приділялась першочерговому оздоровленню дітей пільгового контингенту, а саме :
Діти – сироти , діти, позбавлені батьківського піклування -15
Діти – інваліди -12
Діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС – 3
Діти з багатодітних та малозабезпечених сімей – 118
Діти обдаровані  і талановиті – 18
Діти, які знаходяться на диспансерному огляді -101
Діти, батьки яких працюють в соціальній сфері та
 агропромисловому комплексі села – 30
всього- 270 дітей.
Протягом літнього періоду різними формами оздоровлення та відпочинку було охоплено 2072 учні,  із них :
В заміських оздоровчих таборах – 273
В санаторіях – 8
На морі – 833
За кордоном – 24
Іншими формами оздоровлення було охоплення – 934
Учень 5 класу НВК  № 1 Гаман Михайло відпочивав в оздоровчому таборі м. Одеса.  Путівками до заміського табору він був нагороджений за перемогу в обласних змаганнях по дзюдо. Дві учениці 9 класу Ярівської ЗОШ І-ІІІ ст., зі статусом дітей-переселенців , оздоровлювалися в розвиваючому дитячому таборі
м. Вайнграйнбург, Німеччина.
За рахунок коштів обласного та державного бюджетів оздоровлювалися 134 дитини, із них в УДЦ «Молода гвардія» - 25, а також в ДОТ «Перлина Донеччини», «Сонячний», «Ястребок», «Сонячний берег»  та ін.
Під час літніх канікул було проведено 19 спортивно-масових заходів, в яких взяло участь 834  дитини.
Відділом культури спільно з відділом у справах сім’ї та молоді проведені культурно – масові заходи до Дня захисту дітей. В БК ім. Горького щочетверга проводились заходи під час шкільних канікул (розваги пізнавальні, ігрові, спортивні), гала - концерт переможців дитячого фестивалю «Джерело талантів 2015», спартакіада «Сильніше, вище, швидше», свято, присвячене закінченню шкільних канікул «Прощавай, літо».
Хід оздоровчої кампанії постійно висвітлювався в місцевих засобах масової інформації.
Всього в 2015 році різними формами оздоровлення та відпочинку  було охоплено 2503 дітей та підлітків (відпочинок 1228, оздоровлення – 1275), що складає 51 % від загальної кількості дітей шкільного віку  (16% в 2014 році ).
Оздоровлення дітей дошкільного віку в ДНЗ було організоване шляхом введення гнучкого динамічного режиму, оптимізації рухового режиму, використання різноманітних засобів та форм загартування. Успіх загартовуючих заходів  (повітряні, сонячні ванни, водні процедури, ходьба «сольовою» дорожкою ризький метод загартування), ходіння босоніж по траві, піску) забезпечувався дотриманням основних принципів загартування. Серед основних критеріїв оздоровлення дітей – повноцінне харчування. В основному виконані норми харчування за літній період таким чином : м’ясо – 100%, масло вершкове – 89%, молоко - 9%, соки фруктові – 86 %, крупа - 102 %, картопля – 91 %, овочі – 83 %. Вартість харчування  в день в ДНЗ становить 10,57 грн.
Щодо фінансування оздоровчої кампанії. З міського бюджету на організацію та проведення відпочинку виділено – 175,1 тис. грн., фактично використано 166,2 тис. грн. ( 95%), а саме :
На придбання путівок - 95, 8 тис. грн. ;
На організацію роботи таборів з денним  перебуванням – 70,4 тис. грн.
Разом з тим, що оздоровча кампанія в 2015 році проведена сплановано та організовано, для більш ефективної її організації в 2016 році слід звернути увагу на наступні питання – по можливості збільшити фінансування на харчування дітей в пришкільних таборах  з денним перебуванням, дошкільних навчальних закладах, що розширить харчовий асортимент, забезпечення навчальні заклади медичним персоналом, також потребує подальшої активізації робота з дітьми та підлітками за місцем проживання в мікрорайонах міста.

Начальник відділу освіти
Краснолиманської міської ради                                                              Ю.А. Афонін


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144