Аналіз впливу регуляторного акту

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Дата: 
23.12.2013

Про затвердження Положення про порядок конкурсного відбору підприємств для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою м. Красний Лиман

 

Аналіз

регуляторного впливу проекту рішення Краснолиманської міської ради

«Про затвердження Положення про порядок конкурсного відбору підприємств для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою м.Красний Лиман»

 

1.Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання

Згідно з Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства №160 від 11.11.2005 затверджено Положення про порядок конкурсного відбору підприємств з утримання об’єктів благоустрою населених пунктів.

На сьогоднішній день в Краснолиманській міській раді відсутня процедура залучення на конкурсних засадах підприємств, установ, організацій до утримання об’єктів благоустрою в м.Красний Лиман та населених пунктів, які входять до його меж (сс.Щурово, Старий Караван, Брусівка, Ставки). З метою встановлення такої процедури підготовлено проект рішення Краснолиманської міської ради «Про затвердження Положення про порядок конкурсного відбору підприємств для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою м.Красний Лиман».

Відповідно до п.1 ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження в галузі житлово-комунального господарства до відання виконавчих органів міських рад належать власні (самоврядні) повноваження: управління об’єктами житлово-комунального господарства, що перебувають у комунальній власності територіальної громади забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню.

 

2.Визначення цілей регулювання

Метою даного регулювання є створення належних правових підстав та умов для проведення конкурсу для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою.

 

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення встановлених цілей

Альтернативні рішення проблеми:

1. Залишення наявного стану діяльності щодо утримання об’єктів благоустрою

2. Впровадити регуляцію, що аналізується, затвердження Положення про порядок конкурсного відбору підприємств для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою м.Красний Лиман. Прийняття запланованого регуляторного акту надає можливість забезпечити існування добросовісної конкуренції на ринку утримання об’єктів благоустрою.

 

4.Механізм та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми

Проектом рішення міської ради передбачається затвердження порядку конкурсного відбору для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою, яким зокрема визначаються:

- процедура підготовки та проведення конкурсу з утримання об’єктів благоустрою міста;

- умови залучення на конкурсних засадах підприємств, установ, організацій;

- вимоги до конкурсної документації та роботи конкурсної комісії;

- права організатора та учасників конкурсу;

- умови визначення переможця конкурсу та укладення договору.

 

5. Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту

У разі прийняття розробленого проекту рішення, буде забезпечено виконання вимог чинного законодавства щодо порядку конкурсного відбору підприємств для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою м.Красний Лиман.

6. Очікувані результати від прийняття регуляторного акту

Очікувані результати прийняття цього регуляторного акта визначалися із застосуванням методу аналізу вигод та витрат у простій формі щодо трьох основних цільових груп, інтереси яких зачіпає це регулювання, а саме: інтереси споживачів, інтереси суб’єктів господарювання, що надають послуги з утримання об’єктів благоустрою, інтереси органів місцевого самоврядування.

Витрати

Вигоди

Органи місцевого самоврядування

Витрати робочого часу на розроблення проекту рішення

1.Забезпечення якісного утримання об’єктів благоустрою м.Красний Лиман.

2. Створення належних правових підстав та умов для проведення конкурсу на надання послуг з утримання об’єктів благоустрою.

Суб’єкти господарювання, що здійснюють надання послуг з утримання об’єктів благоустрою

Витрати робочого часу, необхідного для вивчення вимог регуляторного акта та витрати, пов’язані з дотримання цих вимог з утримання об’єктів благоустрою

1.Стимулювання підвищення ефективності діяльності суб’єктів господарювання. 2.Розвиток конкурентного середовища у сфері утримання об’єктів благоустрою.

Споживачі

Відсутні

Підвищення якості послуг з утримання об’єктів благоустрою.

 

7. Строк дії акта

Термін дії регуляторного акта не обмежено. Положення про порядок конкурсного відбору підприємств для визначення виконавців послуг з утримання об’єктів благоустрою м.Красний Лиман є загальнообов’язковим до застосування на території м.Красний Лиман та населених пунктів сс.Щурово, Старий Караван, Брусівка, Ставки.

 

8. Показники результативності регуляторного акту

Відстеження результативності дії зазначеного регуляторного акта передбачається за наступними критеріями:

- кількість суб’єктів господарювання, яких визначено виконавцями послуг з утримання об’єктів благоустрою;

- якість надання послуг з утримання об’єктів благоустрою.

 

9. Заходи за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акту

Оцінка ефективності регуляторного акту буде здійснена за допомогою проведення базового, повторного та періодичного відстеження результативності регуляторного акту.

Базове відстеження результативності регуляторного акта буде проведено після набуття чинності відповідного рішення Краснолиманскьої міської ради.

Повторне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснено через рік після набрання ним чинності.

Періодичне відстеження результативності - один раз на три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.

 

Аналіз регуляторного акту підготовлено відділом ЖКГ міської ради

 

Міський голова                                                              Л.Г.Перебийніс

Начальник відділу ЖКГ                                               О.М.Муравльова


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144