Звіт

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Дата: 
30.01.2013

Звіт повторний про відстеження результативності рішення Краснолиманської міської ради

Вид та назва регуляторного акту:

-    від 23.12.2011 р. № 6/11-924 “Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населеного  пункту м. Красний Лиман».

 

Виконавець заходів з відстеження: відділ економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики Краснолиманської міської ради.

 

Ціль прийняття акту –  Затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населеного  пункту м. Красний Лиман для визначення розмірів земельного податку та орендної плати, державного мита при міні, даруванні та спадкуванні земельних ділянок державної та комунальної власності.

 

Строк виконання заходів з відстеження – 15.01.2013 р. – 30.01.2013 р.

 

Тип відстеження – повторне.

 

Методи результативності відстеження: результати відстеження одержані методом контролю за надходженням коштів від сплати за землю за даними Краснолиманського відділення Слов»янської ОДПІ, інформація фінансового управління міської ради, за даними відділу економіки торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики міської ради.

 

Дані, на основі яких відстежувалася результативність:    кількісні показники за даними відділу економіки торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики міської ради та Краснолиманського відділення Слов»янської ОДПІ.

 

 Розмір надходжень до місцевого бюджету, кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акта:

Плата за користування землею складається з платежів земельного податку та орендної плати. Земельний податок сплачують: юридичні особи; фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності; фізичні особи – громадяни, які мають у власності нежитлові будівлі та споруди, а також громадяни, які мають у власності житлові будинки та земельні ділянки, надані для ведення підсобного господарства.

Земельний податок у 2012 році сплачували:

-         30 юридичних осіб, загальна площа земельних ділянок — 285,3 га, нарахована сума земельного податку склала — 750,3 тис. грн;

-         42 підприємців, площа земельних ділянок — 9,85 га, нарахована сума податку 61,2 тис. грн;

-         34 фізичні особи платники земельного податку, які мають у власності нежитлові будівлі та споруди, загальна площа 0,99 га, та яким був нарахований земельний податок у сумі — 16,3 тис. грн;

-         громадяни, у користуванні яких знаходяться земельні ділянки під житловими будинками площею 500,1 га та надані для ведення підсобного господарства — 178,96 га, сума нарахованого податку складала — 47,8 тис. грн.

Краснолиманська міська рада станом на 01.01.2012 року мала 433 договори оренди землі, в тому по м. Красний Лиман – 165 договорів. В зв’язку з застосуванням оновленої нормативної грошової оцінки землі по місту (після її затвердження) переглянуті 165 договорів оренди, загальна площа яких – 29,8 га, річна орендна плата по ним складає 1215,8 тис.грн.:

-         по юридичним особам передбачається до перегляду 72 договорів, загальна площа яких  - 22,6 га на суму річної орендної плати 820,4 тис. грн;

-          по фізичним особам – 93 договір, загальна площа земельних ділянок — 7,2 га, орендна плата складає 395,4 тис. грн. на рік.

 

Розмір коштів і час, що витрачується суб’єктами господарювання та фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта:

Витрати при отриманні довідки про нормативну грошову оцінку земельної ділянки в управлінні Держкомзему складали для фізичних осіб – 32 грн., для юридичних осіб – 70 грн.

Розміри оплати послуг по веденню державного реєстру земель по обов’язковій державній реєстрації договорів оренди землі та додаткових угод до них у 2012р. для фізичних осіб складали від 51-129 грн., для юридичних осіб - від 51 до 240 грн.

Для отримання довідки про нормативну грошову оцінку земельної ділянки орендарям земельних ділянок знадобилось 7 днів,  для проходження процедури державної реєстрації договорів оренди землі –14 днів.

 

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей:

     Рішення міської ради є актуальними для подальшого забезпечення здійснення контролю за стабілізацією надходження плати за землю до бюджету.

  В результаті реалізації регуляторного акту здійснюються повноваження, покладені на органи місцевого самоврядування, на вирішення соціальних питань, на фінансування програм освіти, охорони здоров»я, газифікації, інших напрямків; проведення заходів щодо охорони земель та раціонального їх використання; проведенню інвентаризації земель.

  Звіт складено відділом економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики Краснолиманської міської ради.

 

Заступник міського голови                                                                    В.І. Євтушенко

 

Начальник відділу економіки, торгівлі,

розвитку підприємництва і інвестиційної

політики міської ради                                                                        Н.П. Авдєєнко

 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144