Проект решения сессии

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Проекти рішень
Дата: 
19.11.2012

Про визначення мінімальної вартості місячної орендної плати 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

від

 

 

м. Красний Лиман

 

 

Про визначення мінімальної вартості місячної орендної плати 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб

 

 

 

 

Відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, статті 95 Житлового кодексу Української РСР, частини п’ятої статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 № 1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 10.02.2012 року № 52 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України», з метою упередження ухилення від оподаткування фізичних осіб, які отримують доходи від надання нерухомого майна в оренду, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Визначити мінімальну вартість місячної орендної плати 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території м. Красний Лиман та населенних пунктах: с. Щурово, с. Ставки, с. Старий Караван, с. Брусівка згідно розрахунку (додається).
  2. Рекомендувати Краснолиманському відділенню Слов’янської об’єднаної державної податкової інспекції:

     2.1.           керуватись цим рішенням при здійсненні контролю за повнотою надходжень податку на доходи фізичних осіб від надання нерухомості в оренду (суборенду),   житловий найм (піднайм);

     2.2.           надавати роз’яснення з питань застосування цього рішення.

     3. Обов’язки щодо відстеження результативності регуляторного акту «Про визначення мінімальної вартості місячної орендної плати 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб» покласти на фінансове управління міської ради в терміни:

     3.1.           базове відстеження протягом 45 днів з дня набрання чинності регуляторного акта;

     3.2.           повторне відстеження через рік після набрання чинності регуляторного акта;

     3.3.           періодичне відстеження один раз на три роки, починаючи з дня виконання заходів з повторного відстеження результативності регуляторного акта.

     4. Результати відстежень в 5-денний термін, після їх здійснення, оприлюднювати на офіційному сайті Краснолиманської міської ради та надавати до відділу економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики міської ради.

     5. Дане рішення вступає в дію з 01.01.2013 року.

     6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, фінансів, інвестиційної та регуляторної політики, підприємницької діяльності (Кусливий).

 

Міський голова                                                                               Л.Г. Перебийніс

 

 

 

                                                                                                      Додаток

до рішення міської ради

№ ________ від ________

 

РОЗРАХУНОК

мінімальної вартості місячної орендної плати 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб

Відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року №1253 “Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб” орендарі (крім орендарів – фізичних осіб, що не є суб’єктами господарювання), які є податковими агентами платників податку – орендодавців, під час нарахування доходу від надання в оренду (суборенду), житлового найму (піднайму) нерухомого майна (включаючи земельну ділянку, на якій розміщується нерухоме майно, присадибну ділянку), крім земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю, визначають мінімальну суму орендного платежу за повний чи неповний місяць такої оренди.

Мінімальний розмір плати за користування житловим приміщенням за договором піднайму визначається відповідно до Методики, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 №1253 з урахуванням статті 95 Житлового кодексу Української РСР.

Мінімальна сума орендного платежу за нерухоме майно визначається виходячи з мінімальної вартості місячної оренди 1 кв.метра загальної площі нерухомого майна.

Мінімальна вартість місячної оренди 1 кв.метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб визначається за формулою:

Р = (Р н / (К х 12)) х М х Ф, де

Р – мінімальна вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна у гривнях;

            Рн – середня вартість 1 кв. метра новозбудованого об’єкта, подібного до орендованого, яка обчислюється у гривнях, залежно від вартості будівництва, значення якої визначено як опосередкована вартість 1 кв. метра загальної площі спорудження житла з урахуванням ПДВ по Донецькій області відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 10.02.2012 №52 станом на 01 січня 2012 року у розмірі 5108 грн;

К – коефіцієнт окупності об’єкта у разі надання його в оренду, що відповідає проектному строку експлуатації такого об’єкта, становить 100 років, тобто максимально можливий строк передбачений постановою КМ України від 29.12.2010 №1253.

М – місцезнаходження об’єкта нерухомого майна коефіцієнт – 1.  

Ф – вид функціонального використання об’єкта нерухомого майна. У разі використання такого об’єкта для провадження виробничої діяльності коефіцієнт дорівнює 2, іншої комерційної діяльності – 3, некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб – 1.

Мінімальна вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території міста з урахуванням додаткових коефіцієнтів (місцезнаходження об’єкта нерухомого майна (М) та виду функціонального використання об’єкта нерухомого майна (Ф)) становить:

 

Місцезнаходження об’єкта нерухомого майна (М)

Вид функціонального використання об’єкта нерухомого майна (Ф)

Мінімальна вартість              1 кв.м

(грн)

 

На всій території м. Красний Лиман та населенних пунктах: с. Щурово, с. Ставки, с. Старий Караван, с. Брусівка: коефіцієнт - 1

Некомерційна діяльність, у тому числі для проживання фізичних осіб

(коефіцієнт 1)

4,26

Виробнича діяльність

(коефіцієнт 2)

8,51

Інша комерційна діяльність

(коефіцієнт 3)

12,77

 

Секретар міської ради                                                                 А.І. Пшеничний


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144