Отчет о результатах отслеживания результативности регуляторного акта

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Звіт про результати відстеження результативності регуляторного акту
Дата: 
05.01.2012

Звіт про відстеження результативності рішення Краснолиманської міської ради

Звіт
про відстеження результативності рішення Краснолиманської міської ради:

Вид та назва регуляторного акту:
від 23.12.2011 р. № 6/11-923 “Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених  пунктів с. Брусівка, с. Ставки, с Старий караван, с. Щурове м. Красний Лиман».

Виконавець заходів з відстеження: відділ економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики Краснолиманської міської ради.

Ціль прийняття акту –  Затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених  пунктів с. Брусівка, с. Ставки, с Старий караван, с. Щурове м. Красний Лиман для визначення розмірів земельного податку та орендної плати, державного мита при міні, даруванні та спадкуванні земельних ділянок державної та комунальної власності.

Строк виконання заходів з відстеження – 05.01.2012 р. – 15.01.2012 р.

Тип відстеження – базове.

Методи результативності відстеження: результати відстеження одержані методом контролю за надходженням коштів від сплати за землю за даними відділу економіки торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики міської ради та Краснолиманського відділення Слов»янської ОДПІ.

Дані, на основі яких відстежувалася результативність:    кількісні показники за даними відділу економіки торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики міської ради та Краснолиманського відділення Слов»янської ОДПІ.

 Розмір надходжень до місцевого бюджету, кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акта:
Плата за користування землею складається з платежів земельного податку та орендної плати. Земельний податок сплачують: юридичні особи; фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності; фізичні особи – громадяни, які мають у власності нежитлові будівлі та споруди, а також громадяни, які мають у власності житлові будинки та земельні ділянки, надані для ведення підсобного господарства.
Земельний податок у 2011 році сплачували:
Громадяни- 888 чол., які мешкають у населених  пунктах с. Брусівка, с. Ставки, с Старий Караван, с. Щурове, у користуванні яких знаходяться земельні ділянки під житловими будинками, сума нарахованого податку складала – 7,1 тис. грн..
Краснолиманська міська рада станом на 01.01.2011 року мала 424 договори оренди землі, в тому числі по населених  пунктам с. Брусівка, с. Ставки, с Старий Караван, с. Щурове – 20 договорів. В зв’язку з застосуванням оновленої нормативної грошової оцінки землі перегляду будуть підлягати 20 договорів оренди, загальна площа яких – 22,86 га, річна орендна плата по ним складає 112,9 тис.грн.:
по юридичним особам передбачається до перегляду 17 договорів, в т ч. по базам відпочинку 14;
 по фізичним особам – 3 договори.
Очікувано надходження до бюджету після перегляду договорів оренди та нарахування у травні місяці земельного податку у 2012 році збільшаться на 119,7 тис. грн.: в тому числі з орендної плати на 111,9 тис. грн., земельного податку на 7,8 тис. грн..

Розмір коштів і час, що витрачується суб’єктами господарювання та фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта:
Витрати при отриманні довідки про нормативну грошову оцінку земельної ділянки в управлінні Держкомзему складали для фізичних осіб – 32 грн., для юридичних осіб – 70 грн.
Розміри оплати послуг по веденню державного реєстру земель по обов’язковій державній реєстрації договорів оренди землі та додаткових угод до них у 2012р. для фізичних осіб складали від 51-129 грн., для юридичних осіб - від 51 до 240 грн.
Для отримання вищевказаних висновків та послуг орендарям земельних ділянок знадобилось 21 день,  для проходження процедури державної реєстрації договорів оренди землі та додаткових угод до них –14 днів.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей:
Рішення міської ради є актуальними для подальшого забезпечення здійснення контролю за стабілізацією надходження плати за землю до бюджету.
 В результаті реалізації регуляторного акту здійснюються повноваження, покладені на органи місцевого самоврядування, на вирішення соціальних питань, на фінансування програм освіти, охорони здоров»я, газифікації, інших напрямків; проведення заходів щодо охорони земель та раціонального їх використання; проведенню інвентаризації земель.
Звіт складено відділом економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики Краснолиманської міської ради.

Заступник міського голови                        В.І. Євтушенко

Начальник відділу економіки, торгівлі,
розвитку підприємництва і інвестиційної
політики міської ради                                                   Н.П. Авдєєнко


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144