Отчет о результатах отслеживания результативности регуляторного акта

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Звіт про результати відстеження результативності регуляторного акту
Дата: 
21.05.2011

Звіт про результати базового відстеження результативності регуляторного акта рішення Краснолиманської міської ради від 24.02.2011 № 6/4-135 “Про збір за місця для паркування транспортних засобів ”.

Звіт про результати базового відстеження результативності регуляторного акта рішення Краснолиманської міської ради від 24.02.2011 № 6/4-135 “Про збір за місця для паркування транспортних засобів ”.
Вид та назва регуляторного акта
Рішення Краснолиманської міської ради від 24.02.2011 № 6/4-135 “Про збір за місця для паркування транспортних засобів ”.
Виконавець заходів з відстеження – фінансове управління Краснолиманської міської ради.      Цілі прийняття акта- впровадження єдиної загальноміської політики з питань регулювання, організації, контролю та  впорядкування питань щодо паркування автотранспорту на вулицях і площах міста та підвищення дисципліни справляння збору за паркування автотранспорту, забезпечення сталих надходжень до місцевого бюджету.- подальше стимулювання розвитку підприємницької діяльності за рахунок стабілізації розмірів збору за місця для паркування транспортних засобів , яке можливе завдяки визнанню суб’єктами господарювання переваг даної системи оподаткування;- забезпечення законності здійснення підприємницької діяльності СПД у відповідності з порядком обліку, звітності і контролю за повнотою та своєчасністю сплати збору;     - поповнення доходної частини бюджету за рахунок стабільних надходжень від сплати збору за місця для паркування транспортних засобів.
Строк виконання заходів з відстеження – 01.05.2011р. – 10.05.2011р.
Тип відстеження – базове.       Методи одержання результатів відстеження – Здійснення аналізу та оперативного контролю проводиться за обсягами надходжень коштів до місцевого бюджету від сплати збору за паркування транспортних засобів (за даними звітності управління Державного казначейства у м. Красний Лиман та податкової звітності про фактичні надходження податків, зборів (обов’язкових платежів) за листами Краснолиманського відділення Слов’янської ОДПІ – щомісяця). Обстеження місць паркування автотранспорту з метою висвітлення фактичного стану справ по організації паркування.           Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних      Враховуючи цілі регулювання, для відстеження результативності регуляторного акта були визначені такі показники результативності: - збір за паркування автотранспорту  перераховується  до місцевого бюджету за місцем знаходження парковки.   - сума надходжень від сплати збору за місця для паркування транспортних засобів    суб’єктами підприємницької діяльності до бюджету ; - кількість суб’єктів підприємницької діяльності , платників збору.
Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акту використовувались дані про надходження збору за місця для паркування транспортних засобів за даними звітності управління Державного казначейства у м. Красний Лиман  та кількісні дані Краснолиманського відділення Слов’янської ОДПІ. Результати відстеження одержані методом контролю за надходженням коштів від сплати збору за місця для паркування транспортних засобів до бюджету за період  2009, 2010 років.
Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показники

Один. виміру

2009 рік

2010 рік

1 квартал 2011р.

2010р.

+ - до 2009р.

2010 рік у % до 2009 р.

Обсяг надходжень від сплати збору за місця для паркування транспортних засобів до бюджетів всіх рівнів

тис. грн.

10,7

18,2

1,8

+7,5

170,1

у тому числі до місцевого бюджету

тис. грн

10,7

18,2

1,8

+7,5

170,1

Кількість, платників збору за місця для паркування транспортних засобів

один.

2

4

1

+2

 

200,0

       Надходження коштів до міського бюджету від сплати збору за місця для паркування транспортних засобів  у 2010 році збільшились на 7,5 тис. грн. (70,1%) в порівняні з 2009 роком . Кількість платників даного податку за період січень-грудень 2010 року збільшилось на 2 чол.  відносно до 2009 року.  За 1 квартал 2011 року надійшло збору   у сумі 1,8 тис. грн., зменшилася кількість  платників збору. У зв’язку з цим  для відстеження результативності регуляторного акта пропонуємо провести повторне базове відстеження у жовтні 2011 року.
Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення         визначених цілей
Аналіз базового відстеження свідчить, що рішення міської ради від 24.02.2011 року № 6/4-134 “ Про збір за місця для паркування транспортних засобів ” є актуальним для подальшого забезпечення здійснення контролю за стабілізацією надходження коштів до бюджетів усіх рівнів та чисельності платників даного виду збору, а також регулює правові та господарські відносини між органами самоврядування і суб’єктами підприємницької діяльності, упорядкування паркування автотранспорту на вулицях і площах міста, підвищення дисципліни справляння збору за паркування автотранспорту. Даний регуляторний акт відповідає вимогам діючого законодавства зі змінами та доповненнями, а саме: Законам України “Про місцеве самоврядування в Україні ",  Податковому Кодексу України №2755-VI від 02.12.2010 року.
Звіт розроблено фінансовим управлінням Краснолиманської  міської ради.
Міський голова   Л.Г.Перебийніс


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144