Решение исполкома от 20.05.2015 г.№ ПР-1

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
20.05.2015

ПР-1

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ
 
від 20.05.2015 № ПР-1
м. Красний Лиман

СЛУХАЛИ: інформацію начальника Краснолиманського районного управління ГУ ДСЕСУ в Донецькій області Усенко Г.І. про хід виконання  рішення виконавчого комітету міської ради  від 30.05.2012р. № 213 « Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради».
ДОПОВІДАЛА : Усенко Г.І. - начальник Краснолиманського районного управління ГУ ДСЕСУ в Донецькій області, головний державний санітарний лікар Краснолиманського району та м.Красний Лиман.
ВИРІШИЛИ : 

1. Інформацію начальника Краснолиманського районного управління ГУ ДСЕСУ в Донецькій області Усенко Г.І. прийняти до відома.

2. Заслухати хід виконання рішення в червні 2016 року3. Контроль за виконання рішення покласти на заступника міського голови  Євтушенка В.І.   

Міський голова                                                                  Л.Г.Перебийніс 

Інформація  на засідання виконавчого комітету Краснолиманської міської ради

Про хід виконання рішення  від 30.05.2012р. № 213 « Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради».

Рішенням виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 30.05.2012р.   № 213 «Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради» були затверджені заходи, що включають в себе 9 пунктів, а відповідальними за їх виконання є голови сільських та селищних рад, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, фізичні особи. 
Згідно заходів  по питанням дезінфекції найвагомішими є роботи по проведенню профілактичної дезінфекції джерел централізованого  та децентралізованого  ( колодязі, каптажі ) водопостачання та водогінних мереж, які  проводяться двічі на рік. Заплановано на травень  2015 року проведення дезінфекції  джерел централізованого водопостачання та водогінних мереж, що належать Краснолиманському ПУВКГ в м.Красний Лиман, сел. Дробишеве, с. Ставки, с.Лозове, сел.Рубці, с.Коровий Яр, с.Рідкодуб. У зв'язку з відсутністю фінансування не проводяться роботи по дезінфекції джерел децентралізованого водопостачання в населених пунктах району.
Протягом року та  з початком оздоровчого сезону фахівцями санепідслужби проводяться  розрахунки використання дезінфекційних засобів на об'єктах підвищеного епідемічного ризику. На всіх об'єктах вживаються деззасоби, що дозволені Міністерством охорони здоров'я та зареєстровані в Україні.
Незважаючи на дію рішення виконавчого комітету охоплення об'єктів профілактичними дезінфекційними та дератизаційними роботами з кожним роком знижується та   залишається на дуже низькому рівні. 
Всього по місту та району для проведення цих робіт було укладено 12 угод фахівцями ПП « Краснолиманська профдезінфекція» з власниками баз відпочинку, службою єдиного замовника, тепломережею, 3 аптеками, 2 хлібозаводами, з кожним третім  підприємством  торгівлі. Не проводяться ці роботи у всіх загальноосвітніх школах, дитячих садках ( проведена згідно угоди 1 разова обробка) , у лікувально-профілактичних закладах.  За даними спостереження  протягом останніх 5 років  показники чисельності щурів та мишей зросли в 2 рази. При лабораторному дослідженні щурів в 15% випадків виявлені позитивні результати на лептоспіроз. Тому питання проведення профілактичних дератизаційних робіт залишається пріоритетним.
На території жодної сільської та селищної ради не проведено акарицидних обробок. Станом на 15 травня 2015 року за медичною допомогою з  приводу укусів кліщами звернулось 21 особа, а в загалі Краснолиманський район є небезпечною зоною, щодо розповсюдження кліщів та як наслідком укусів -  розвиток хвороби Лайма, що веде до інвалідності людини. Не проводяться акарицидні обробки в закладах оздоровлення та відпочинку до початку оздоровчого сезону, наслідком чого щорічно мають випадки укусів кліщами дітей та дорослих в дитячих таборах та базах відпочинку. Проведений аналіз  укусів  кліщами свідчить про їх зниження: 2012р.-83 випадки, 2013р.-68, 2014р.-59. Згідно даних лабораторних досліджень не зареєстровано випадків інфікованості кліщів енцефалітом та не реєструються випадки захворюваності людей хворобою Лайма.
В районі проводяться протималярийні заходи на 55 анофелогенних водоймах загальною площею 254,5 га. Чисельність комарів  в 2015 році збільшилась порівняно з 2014 р. В рибгоспах «Нитріус» та «Краснолиманський» з метою зниження  чисельності личинок комарів проводиться низка гідротехничних заходів.Фахівцями Краснолиманського районного управління проводиться постійно робота по підвищенню санітарної грамотності населення , в т.ч. щодо профілактики укусів населення кліщами.

Начальник Краснолиманського районного управління ГУ ДСЕСУ у Донецькій області              Г.І.Усенко 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144