Решение исполкома от 20.02.2013 г. №23

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
20.02.2013
Номер документа: 
23

Про невідкладні заходи щодо запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на водних об’єктах, розташованих на території Краснолиманської міської ради у 2013 році

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

 

від

20.02.2013

23

м. Красний Лиман

 

 

Про невідкладні заходи щодо запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на водних об’єктах, розташованих на території Краснолиманської міської ради у 2013 році

 

 

 

 

З метою запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на водних об’єктах та окремих територіях, впорядкування та обліку місць масового відпочинку населення Краснолиманської міської ради, що підлягають постійному обслуговуванню аварійно-рятувальними підрозділами Донецької комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби та Донецького воєнізованого аварійно-рятувального загону, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 року № 264 «Про затвердження порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах», розпорядження Президента України від 14.07.2001 року № 190/2001-РП “Про невідкладні заходи щодо запобігання гибелі людей на водних об’єктах”, розпоряджень голови Донецької обласної державної адміністрації від 31.03.2003 року № 170 “Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах області”, від 7.04.2005 року №4-27-642 «Про встановлення Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Донецькій області» та “Правил постійного та обов’язкового обслуговування аварійно-рятувальними службами (формуваннями) об’єктів та окремих територій”, керуючись ст. 33 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виконавчий комітет міської ради:

 

ВИРІШИВ:

1.Затвердити склад тимчасової робочої групи по організації контролю щодо виконання “Правил охорони життя людей на водних об’єктах області”, затверджених розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації від 31.03.2003р. № 170 (додається).

2.Тимчасовій робочій групі по організації контролю щодо виконання “Правил охорони життя людей на водних об’єктах області” (Євтушенко) до відкриття оздоровчих закладів на території міської ради перевірити і забезпечити наведення порядку в місцях, відведених для купання на водоймах. Провести облік і закріплення за підприємствами та організаціями місць масового відпочинку населення та рибальства на водних об’єктах.

3.Запропонувати керівникам оздоровчих установ та баз відпочинку усіх форм власності, орендарям водоймищ (закріплених за місцями масового відпочинку на водних об’єктах):

3.1.Створити сезонні рятувальні пости на водоймищах з належним матеріальним їх забезпеченням. Організувати систематичне інформування відпочиваючих на водних об’єктах правилам поведінки на воді і методики надання першої медичної допомоги.

3.2.Організувати пости охорони громадського порядку і забезпечити патрулювання водних об’єктів з метою недопущення купання людей у заборонених місцях. При патрулюванні забезпечити взаємодію цих формувань з силами міського відділу ГУ МВС України в Донецькій області.

3.3.Навести належний порядок в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах (визначити кордони пляжів на березі та воді, місця заборонені для купання облаштувати відповідними попереджувальними покажчиками).

3.4.Укласти договір на постійне обслуговування водних обєктів та рекреаційних зон з аварійно-рятувальними підрозділами відповідних рятувальних служб.

4.Прохати Донецьку комунальну спеціалізовану аварійно-рятувальну службу (Данніков) та аварійно-рятувальну службу на водних об’єктах «Нептун» (Гаврилюк):

4.1.Згідно укладених договорів з оздоровчими закладами до початку купального сезону проводити обстеження і очищення від сторонніх предметів дна акваторії, відведеної для купання людей з оформленням паспорту підводної частини пляжу та акту водолазного обстеження дна акваторії пляжу.

4.2.Не допускати відкриття і функціонування пляжів без їх обстеження і очистки дна акваторії, без наявності розгорнутого відомчого сезонного рятувального поста.

5.Відділу освіти міської ради (Афонін) забезпечити в загальноосвітніх закладах проведення занять по правилам безпеки на воді.

6.Голові тимчасової робочої групи по організації контролю щодо виконання заходів, визначених “Типовими правилами охорони життя людей на водних об’єктах України” Євтушенко В.І.:

6.1.Організувати роботу групи по перевірці виконання заходів щодо запобігання гибелі людей на водних об’єктах підприємствами, організаціями та установами, які використовують водоймища з виробничою, оздоровчою чи спортивною метою.

6.2.Узагальнені матеріали перевірки розглянути на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

7.Запропонувати Краснолиманському районному відділу-філії ГУ Держсанепідслужби в Донецькій області (Усенко) проводити постійний контроль за санітарно-епідеміологічним станом в місцях масового відпочинку людей.

8.Прохати міський відділ ГУ МВС України в Донецькій області (Лукянов) забезпечити громадський порядок в місцях масового відпочинку.

9.На водних об’єктах, розташованих на території міської ради, крім Краснооскольського водосховища, використання розважальних моторних плавзасобів, водних мотоциклів заборонити.

10.Міськрайонній газеті “Зоря” (Пасічник) на сторінках газети постійно висвітлювати питання дотримання правил безпеки при відпочинку населення на воді та користування плавзасобами.

11.Рішення виконавчого комітету міської ради від 21.03.2012 року №82 “Про невідкладні заходи щодо запобігання гибелі людей та впорядкування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, розташованих на території Краснолиманської міської ради у 2012 році” вважати таким, що втратило чинність.

12.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Євтушенко В.І.

 

Міський голова                   Л.Г.Перебийніс

Додаток

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого

комітету міської ради

20.02.2013 23

Склад

тимчасової робочої групи по організації контролю щодо виконання заходів,

визначених “Типовими правилами охорони життя людей

на водних об’єктах області”

 

Євтушенко В.І.

 

-

заступник міського голови, голова тимчасової робочої групи

Юдін В.В.

-

начальник відділу з питань НС, мобілізаційної роботи та військового обліку міської ради, заступник голови робочої групи

 

Члени робочої групи:

 

 

 

Беспалов С.В.

-

начальник управління ветеринарної медицини в м. Красний Лиман (за згодою)

Гаврилюк С.Г.

-

начальник аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах «Нептун» (за згодою)

Джумалієв А.-Ж.А.

-

начальник управління Держкомзему у м. Красний Лиман (за згодою)

Лукянов Б.В.

-

 

начальник МВ ГУ МВС України в Донецькій області (за згодою)

Лозицький О.О.

-

головний спеціаліст Північно-Донецької регіональної екологічної інспекції (за згодою)

Любченко Т.Г.

-

головний спеціаліст відділу економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики міської ради

Пасічник М.І.

-

головний редактор міськрайонної газети “Зоря”

 

Муравльова О.М.

 

начальник відділу ЖКГ міської ради

Усенко Г.І.

-

головний лікар РВ-філії ГУ Держсанепідслужби в Донецькій області (за згодою)

Фесенко С.Г.

 

-

головний лікар центральної районної лікарні

Югас С.С.

-

начальник ДПРЗ №21 ГУ ДСНС України в Донецькій області (за згодою)

Шавілков С.Є.

-

начальник структурного підрозділу Донецької КСАРС (за згодою)

 

Розроблено та підготовлено відділом з питань НС, моброботи та військового обліку міської ради

 

 

Начальник відділу з питань НС, моброботи та військового обліку

міської ради                            В.В. Юдін

 

Керуючий справами                 Л.П. Азарова


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144