Решение исполкома от 20.02.2013 г. №21

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
20.02.2013
Номер документа: 
21

Про стан захисту прав та законних інтересів дітей на території Краснолиманської міської ради в 2012 році»

 

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

 

від

20.02.2013

21

м. Красний Лиман

 

 

Про стан захисту прав та законних інтересів дітей на території Краснолиманської міської ради в 2012 році»

 

 

 

Заслухавши інформацію керуючого справами виконавчого комітету міської ради Азарової Л.П., начальника служби у справах дітей міської ради Голєва С.І., директора Краснолиманського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Мордвінової Т.В., начальника відділу освіти міської ради Афоніна Ю.А., головного лікаря Краснолиманського центру первинної медико-санітарної допомоги ім.. М.І.Лядукіна Мельниченко С.А., начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Мальченко Г.В., начальника ВКМСД Краснолиманського МВ ГУМВСУ України в Донецькій області старшого міліції Савченко В.С., начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Титаренко В.І., директора центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Воротинцевої І.Ф., начальника відділу культури і туризму міської ради Сичової Л.П., директора Краснолиманського міського Центру позашкільної роботи Гайворонської Н.М. про стан захисту прав і законних інтересів дітей на території Краснолиманської міської ради відповідно до плану заходів з виконання у 2012 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року на території Краснолиманської міської ради, затвердженого рішенням Краснолиманської міської ради від 30.03.2012 року № 6/14-1269, виконавчий комітет міської ради відмічає, що на території Краснолиманської міської ради проводиться певна робота щодо реалізації прав дітей.

Протягом 2012 року на первинний облік поставлено 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них під опіку громадян влаштовано – 18 дітей, до прийомної сім’ї - 1 дитину, що разом склало 74,2% (в 2011 році 44%), до державних закладів – 4 дітей -16% (в 2011 році 48%). Двоє батьків в Краснолиманському міському суді Донецької області поновили батьківські права відносно 2-х дітей. В 2012 році Краснолиманським міським судом Донецької області було позбавлено батьківських прав 14 батьків, відносно 19 дітей. Це родини, де профілактична робота по збереженню біологічної родини дитини не дала позитивних результатів. Це високий показник дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав до загальної численності дитячого населення на кожну тисячу дитячого населення у 2012 році склала 2,4%, що у двічі перевищує середньообласний показник. З загальної кількості дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 3 дітей влаштовані в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, що становить 2.2% (в 2011 році 1,3 %), а середньо обласний показник влаштованих до прийомних сімей складає – 6,8%, тобто у тричі більше, ніж показник служби у справах дітей Краснолиманської міської ради. Залишається проблема – забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які повертаються з навчання. Станом на 01.02.2013 року на квартирному обліку при Краснолиманської міської ради перебуває 71 особа (дитина) з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 18.9% від загальної численності загального перебування на квартирному обліку і 85,5 %, осіб які мають право на позачергове отримання житла.

Проаналізувавши інформацію про стан захисту прав і законних інтересів дітей на території Краснолиманської міської ради відповідно до плану заходів з виконання у 2012 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року на території Краснолиманської міської ради, керуючись ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

 

 

В И Р І Ш И В:

1. Інформацію про стан захисту прав і законних інтересів дітей на території Краснолиманської міської ради відповідно до плану заходів з виконання у 2012 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року на території Краснолиманської міської ради прийняти до відома (додається).

2. Відповідним управлінням, відділам, службам посилити контроль за виконанням спільного наказу Міністерства України в справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства праці і соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства транспорту і зв'язку України, Державного департаменту України з питань виконання покарань від 14.06.2006 року №1983/388/452/221/556/596/106 «Про затвердження взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах».

3. Службі у справах дітей міської ради (Голєв):

3.1. Продовжити роботу щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання, на рівні, не меншому за середньообласний показник.

3.2 Забезпечити своєчасне виявлення сімей, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, та сприяння їх соціальної підтримці та всебічної допомоги.

3.3. Підвищити ефективність роботи щодо підтримки та збереження біологічної родини дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

3.4. Особливу увагу привернути до ситуації в Криволуцькій сільській раді та Закітнянської загальноосвітньої школи Краснолиманської міської ради І-ІІІ ступені навчання.

4. Службі у справах дітей міської ради (Голєв), Краснолиманському міському центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді (Мордвінова) розробити механізм співпраці щодо підвищення ефективності роботи підтримки та збереження біологічної родини дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

5. Краснолиманському міському центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді (Мордвінова) розробити заходи з навчання, застосування та попередження працівниками відділу соціальної роботи Краснолиманського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які сприятимуть підтримці членів сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у вирішенні життєвих проблем.

6. Міському відділу освіти міської ради (Афонін) рекомендувати розробити порядок ведення справ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в учбових закладах та включити до справ копії висновку про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, які проводяться двічі на рік.

7. Краснолиманському МВ ГУМВС України в Донецькій області (Лук’янову) та міському відділу освіти міської ради (Афонін) розробити спільний план роботи профілактики правопорушень серед дітей.

8. Краснолиманськогму центру первинної медико-санітарної допомоги ім.. М.І.Лядукіна (Мельниченко):

8.1. Забезпечити контроль та виконання заходів на всіх етапах надання амбулаторної допомоги дітям.

8.2. Посилити санітарно-просвітню роботу серед старшокласників з питань здорового способу життя та профілактики інфекцій.

9. Виконавчому комітету міської ради взяти під особливий контроль виділення кімнат у гуртожитку по вулиці Івана Лейко для забезпечення соціальним житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

10. Організаційному відділу міської ради (Чепак) провести спільні навчання органів опіки та піклування сільських та селищних рад з питань взаємодії з іншими органами щодо попередження негативних проявів в дитячому середовищі та запобіганню дитячому соціальному сирітству.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Азарову Л.П.

Міський голова             Л.Г. Перебийніс


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144