Решение исполкома от 19.08.2015 № ПР-1

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
21.08.2015

ПР-1

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
Виконавчий комітет
Виписка з протоколу засідання
виконавчого комітету
 
 
від 19.08.2015 № ПР-1
м. Красний Лиман

Про стан готовності сільськогосподарських
підприємств до збирання ранніх зернових культур у 2015 році

СЛУХАЛИ:  інформацію начальника управління агропромислового розвитку міської ради Вербицького М.С. про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 17.06.2015 року № 129 “Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до збирання ранніх зернових у 2015 році”.

ДОПОВІДАВ: Вербицький М.С. – начальник управління агропромислового розвитку міської ради.

ВИРІШИЛИ:
1.Інформацію Вербицького М.С. – начальника управління агропромислового розвитку міської ради про хід виконання  рішення виконавчого комітету міської ради від 17.06.2015 року № 129 “Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до збирання ранніх зернових у 2015 році” прийняти до відома.
2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 17.06.2015 року № 129 “Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до збирання ранніх зернових у 2015 році” зняти з контролю, як виконане.

Міський голова              Л.Г.Перебийніс

ІНФОРМАЦІЯ
про хід виконання рішення  виконавчого комітету міської ради
 від 17.06.2015 року № 129 “Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до збирання ранніх зернових у 2015 році”.
.

1. До початку збирання ранніх зернових культур з 48 зернозбиральних комбайнів були повністю відремонтовані 48 (100 %), всі 20 зернових жниварок, вся соломозбиральна техніка – 18 прес-підбирачів та 5 одиниць скирдувальної техніки. У господарствах створені ланки з ремонту і технічного обслуговування збиральних агрегатів у полі. Проведена технічна наладка зернозбиральної техніки.
2. В господарствах району всіх форм власності перед жнивами створено певний запас пально-мастильних матеріалів: 195 т дизельного палива (84 % до потреби), необхідну кількість бензину та моторних мастил.
3. Всі господарства району перед збиранням врожаю підготували токові господарства, насіннєві та зернофуражні склади, вагове господарство.
4. У кожному господарстві проведена робота по підготовці полів з посівами ранніх зернових до жнив: поля обкошені, оборані, вирівняні польові дороги.
5. В господарствах району проведені інструктажі по техніці безпеки та протипожежної безпеки, створені безпечні умови праці робітникам, зайнятих на збиранні ранніх зернових. Збиральні загони забезпечені спецодягом та аптечками першої допомоги.
6. Організоване своєчасне і якісне харчування механізаторів, зайнятих на збиранні урожаю.
7. У кожному господарстві розроблені і доведені до відома механізаторів умови оплати праці на збиранні ранніх зернових культур, розроблені заходи матеріального заохочення.
8. Міським відділом УМВС України в Донецькій області вжиті необхідні заходи щодо забезпечення у господарствах належного контролю за збереженням врожаю, роботою автотранспорту при перевезенні зерна.
9. Управлінням агропромислового розвитку міської ради організовано проведення семінару-наради з питань готовності господарств району до збирання ранніх зернових культур на базі СТОВ «Дружба».
10.  Районним комітетом профспілок робітників АПК щоденно велась естафета на збиранні  врожаю.
11.  В господарствах ПАТ «Тернівське», ТОВ АФ «Шевченківська» укладені договори по додатковому залученню комбайнів на збирання урожаю.
12.  Редакція газети «Зоря» постійно висвітлювала на своїх сторінках хід збирання врожаю, роботу передовиків жнив, проводилась роз`яснювальна робота щодо заходів пожежної безпеки при збиранні врожаю.
13.  Підприємством ДП Краснолиманський “Автодор” до початку жнив здійснено ямковий ремонт всіх автодоріг, які використовуються для перевезень зерна.
14.  Краснолиманською центральною районною лікарнею, Центром первинної медико – санітарної допомоги ім. М.І.Лядукіна надати допомога сільгосппідприємствам у придбанні засобів першої медичної допомоги та організувана робота сімейних амбулаторій і ФАПів по обслуговуванню механізаторів, зайнятих на сільгоспроботах.
15.  Збирання  врожаю ранніх зернових господарствами району проведено за 18 робочих днів. Сільгосппідприємствами і фермерськими господарствами зібрано врожай ранніх зернових на площі 11602 га, у тому числі озимої пшениці 9865 га, озимого жита 1174 га, озимого ячменю 82 га, ярої пшениці 50 га, ярого ячменю 374 га, вівса 57 га.

За даними оперативної звітності, зібрано врожай ранніх зернових у кількості 31 тис. 416 тонн, врожайність склала 27,1 ц/га. Врожайність озимої пшениці склала 28,2 ц/га, озимого жита – 21,0 ц/га, озимого ячменю – 25,6 ц/га, ярої пшениці – 10,0 ц/га, ярого ячменю – 21,0 ц/га, вівса – 15,0 ц/га.

Найвищих показників у збиранні ранніх зернових досягли такі господарства:
СТОВ «Дружба» - середня врожайність ранніх зернових склала 39,8 ц/га, в тому числі озима пшениця – 40,1 ц/га;
ФГ «Время» - середня врожайність ранніх зернових склала 38,0 ц/га, в тому числі озима пшениця – 39,0 ц/га;
ФГ «Дарья» - середня врожайність ранніх зернових склала 37,0 ц/га, в тому числі озима пшениця – 36,0 ц/га;

Начальник управління
агропромислового розвитку                                                 М.С.Вербицький             


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144