Решение исполкома от 19.06.2013 г. №ПР-2

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
25.06.2013

ПР-2

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Виконавчий  комітет

Виписка з протоколу засідання

 виконавчого комітету

 

від

19.06.2013

ПР-2

м. Красний Лиман

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію начальника Краснолиманського районного відділу ГУ ДСЕСУ в Донецькій області Усенко Г.І. про хід виконання  рішення виконавчого комітету міської ради  від 30.05.2012р. №213 « Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради».

 

ДОПОВІДАВ : Усенко Г.І. -  начальник Краснолиманського районного відділу ГУ

ДСЕСУ в Донецькій області, головний державний санітарний лікар     

Краснолиманського району та м.Красний Лиман.

 

ВИРІШИЛИ :

                          1. Інформацію начальника Краснолиманського районного відділу ГУ

ДСЕСУ    в Донецькій області Усенко Г.І. про хід виконання  рішення виконавчого комітету міської ради  від 30.05.2012р. №213 « Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради»прийняти до відома.

                           2. Заслухати хід виконання рішення в червні 2014 року.

3. Контроль за виконання рішення покласти на заступника міського  голови  Євтушенка В.І.  

 

 

 

Міський голова                                                                  Л.Г.Перебийніс

    

             

 

 

 

                                                         Інформація

 

           на засідання виконавчого комітету Краснолиманської міської ради

Про хід виконання рішення  від 30.05.2012р. №213 « Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради».

 

            Рішенням виконавчого комітету Краснолиманської міської ради від 30.05.2012р.   № 213 «Про Заходи  щодо запобігання інфекційних захворювань, що регулюються засобами дезінфекції, дезінсекції та дератизації на 2012-2016 роки на території Краснолиманської міської ради» були затверджені заходи , що включають в себе 9 пунктів, а відповідальними за їх виконання є голови сільських та селищних рад, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, фізичні особи.

 

            Згідно заходів  по питанням дезінфекції найвагомішими є роботи по проведенню профілактичної дезінфекції джерел централізованого  та децентралізованого  ( колодязі, каптажі ) водопостачання та водогінних мереж, які  проводяться двічі на рік. Станом на перше червня 2013 року проведено дезінфекцію джерел централізованого водопостачання та водогінних мереж, що належать Краснолиманському ПУВКГ в м. Красний Лиман, с. Дробишеве, с. Ставки, с. Лозове, с. Рубці, с. Коровій Яр, с. Рідкодуб та 11-ти систем водопостачання району, окрім с. Колодязі та с. Крива Лука (джерела обесточені), с. Терни (система водопостачання не працює), по 5 джерел децентралізованого водопостачання в с. Крива Лука та с. Шандриголове, 17 – на території Рідкодубської сільської ради.

 

            Протягом року та  з початком оздоровчого сезону фахівцями санепідслужби проводяться  розрахунки використання дезінфекційних засобів на об’єктах підвищеного епідемічного ризику. На всіх об’єктах вживаються дезінфекційні засоби, що дозволені Міністерством охорони здоров’я та зареєстровані в Україні.

 

            Незважаючи на дію рішення виконавчого комітету охоплення профілактичними дезінфекційними та дератизаційними роботами залишається на низькому рівні. Всього по місту та району на проведення цих робіт було укладено 148 угод, фахівцями ПП «Профдезінфекція» оброблено 106,4 тис.м2 площ. Проводяться ці роботи у всіх загальноосвітніх школах, дитячих садках ( крім с. Дробишеве) – всього 84,6%, базах відпочинку та дитячих оздоровчих закладах – 100%, тільки у кожному третьому  підприємстві торгівлі. Зовсім не проводяться у лікувально-профілактичних закладах та за разовими угодами в житловому секторі. За даними спостереження з 2008 по 2012 рік показники чисельності щурів та мишей зросли в 2 рази. При лабораторному дослідженні щурів в 15% випадків виявлені позитивні результати на лептоспіроз. Тому питання проведення профілактичних дератизаційних робіт залишається пріоритетним.

 

            На території жодної сільської та селищної ради не проведено акарицидних обробок. Станом на 1 червня 2013 року за медичною допомогою з  приводу укусів кліщами звернулось 27 осіб, а в загалі Краснолиманський район є небезпечною зоною, щодо розповсюдження кліщів, та як наслідку їх укусів - розвиток хвороби Лайма, що веде до інвалідності людини.

 

В районі проводяться протималярійні заходи на 55 анофелогенних водоймах загальною площею 254,5 га. Чисельність комарів  в 2013 році зменшилась порівняно з 2012 р. В рибгоспах «Нитріус» та «Краснолиманський» з метою зниження  чисельності личинок комарів проводиться низка гідротехнічних заходів. З метою зниження виплоду комарів в підвальних приміщеннях житлових будинків, що обслуговує Краснолиманська «СЕЗ», проведено 4 чистки підвалів, 99 ремонтів інженерних комунікацій, 6 ремонтів зовнішніх дверей.

 

            З метою профілактики інфекційних та паразитарних захворювань необхідно покращити виконання заходів всіма зацікавленими службами.

 

 

Начальник Краснолиманського

районного Відділу-філії

ГУ ДСЕСУ у Донецькій області                                                             Г.І.Усенко

 

 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144