Решение исполкома от 19.03.2014 г. №80

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
01.04.2014

Про рівень материнської та малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради за підсумками 2013 року

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Виконавчий  комітет

РІШЕННЯ

 

від

19.03.2014 

80

м. Красний Лиман

 

 

Про рівень материнської та

малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради за підсумками 2013 року

 

 

 

 

            Розглянувши інформації головного лікаря Краснолиманської ЦРЛ С.Г.Фе-сенко та головного лікаря Краснолиманського ЦПМСД ім.. М.І. Лядукіна Мельніченко С.А. щодо рівня материнської та малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради за підсумками 2013 року, виконавчий комітет Краснолиманської міської ради відмічає, що медичними та соціальними службами міста була проведена певна робота щодо зниження кількості випадків  материнської та малюкової смертності, що дало покращення цих показників.

            В 2013 році виріс відсоток жінок групи ризику, які пройшли безкоштовно обстеження в медико-генетичному центрі м. Донецька. З  39,7% до 47,2% при обласному показнику- 54,1%.

            В пологовому відділенні Краснолиманської ЦРЛ продовжується

впровадження новітніх перинатальних технологій. Зріст відсотків партнерських пологів з 73,3% до 79,6% при нормативі – 80,0%.

            В січні 2014р. комісією Департаменту охорони здоро’я був проведен аудит перинатальної допомоги акушерсько-гінекологічної служби Краснолиманської ЦРЛ. За висновком аудиту акушерсько-гінекологічна служба  відповідає 1 рівню надання перинатальної допомоги.

 В листопаді 2013р. пологове відділення Краснолиманської ЦРЛ присвоєно  звання «Лікарня, доброзичлива до дитини». Вжито заходи з пропаганди і підтримки грудного вигодування.

Разом з тим існують проблемні питання:

 

  1. Залишається кадровий дефіцит неонатологів і реаніматологів.
  2. Необхідне залучення додаткових коштів для 100% безкоштовного обстеження вагітних групи ризику в обласному медико-генетичному центрі.

 

Керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В :

            1.  Інформації головного лікаря Краснолиманської центральної районної лікарні Фесенко С.Г.  та головного лікаря Краснолиманського ЦПМСД ім. М.І. Лядукіна Мельніченко С.А. про рівень материнської та малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради за підсумками 2013 року прийняти до відома.

            2.  Визнати роботу з попередження випадків материнської та малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради такою, що потребує вдосконалення.

            3. Затвердити Заходи щодо подальшого зниження показників материнської та малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради на 2014 рік ( додається)

4.  Головному лікарю Краснолиманської ЦРЛ Фесенко С.Г., головному лікарю  Центру первинної медико-санітарної допомоги ім.М.І.Лядукіна Мельниченко С.А., директору Краснолиманського міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді Мордвиновій Т.В., начальнику служби  у справах дітей Краснолиманської міської ради Голєву С.І., начальнику відділу освіти Краснолиманської міської ради Афоніну Ю.А.:

            4.1.  Забезпечити виконання Заходів щодо подальшого зниження показників материнської та малюкової смертності на території Краснолиманської міської ради.

 

5.  Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Азарову Л.П.

 

Міський  голова                                                                Л.Г.Перебийніс

Файл для скачки: 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144