Решение исполкома от 19.03.2014 г. №83

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
01.04.2014

Про комплексні заходи щодо захисту від пожеж лісів, сільгоспугідь на території Краснолиманської міської ради у весняно-літній пожежонебезпечний період 2014 року

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Виконавчий  комітет

РІШЕННЯ 

 

від

19.03.2014

83

м. Красний Лиман

 

 

Про комплексні заходи щодо захисту від пожеж лісів, сільгоспугідь на території Краснолиманської міської ради у весняно-літній пожежонебезпечний період 2014 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З метою забезпечення виконання заходів протидії масовим пожежам під час весняно-літнього періоду 2014  року і надійного протипожежного захисту лісових масивів і сільськогосподарських угідь, згідно п.2 ст.19 глави 4, розділу ІІІ Кодексу Цивільного захисту  України, ст. 38 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”  виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити План дій  Краснолиманської міської ради щодо захисту лісів, сільгоспугідь у весняно-літній  пожежонебезпечний період   2014 року (Додаток  1).

2. Затвердити склад тимчасової робочої групи з питань організації і контролю протипожежного захисту лісів, сільськогосподарських угідь і координації дій при ліквідації лісових пожеж. (Додаток  2).

3. Затвердити мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж по ДП “Краснолиманський лісгосп” та Національному Природному Парку “Святі Гори” на 2014 рік. (Додаток  3, 4).

4. Затвердити план ліквідації великих лісових пожеж на території Краснолиманської міської ради на 2014 рік     (Додаток  5).

5. Зобов’язати керівників управлінь, відділів міської ради, та запропонувати   установам, підприємствам, організаціям незалежно від форм власності і господарювання забезпечити виконання заходів щодо захисту від пожеж лісів, сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2014 року.

6. Керівнику тимчасової робочої групи по організації і контролю протипожежного захисту лісів, сільськогосподарських угідь і координації дій при ліквідації лісових пожеж Азарову В.В.:

6.1. Організувати роботу групи по перевірці ходу виконання заходів захисту від пожеж  територій Краснолиманської міської ради, які відносяться до прогнозованих зон лісових пожеж та сільськогосподарських угідь.

6.2. Залучати до перевірки виконання заходів і робіт керівників і спеціалістів управлінь, відділів міської ради та організацій і установ незалежно від форм власності і господарювання.

6.3. Узагальнені матеріали перевірки  розглянути на засіданні  міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

7. Сільським та селищним головам, керівникам лісових, сільськогосподарських та фермерських господарств, виробничому управлінню водоканалізаційного господарства (Токарчик), РВ ГУ ДСНС України в Донецькій області  (Югас):

7.1. Для проведення першочергових робіт попереджувального характеру, та з метою забезпечення ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з гасінням пожеж у лісах та сільгоспугіддях, створити матеріальні резерви відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2001 року № 308 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”.

7.2  Комісійно перевірити технічний стан наявних пожежних гідрантів, пожежних водоймищ та під’їзні шляхи до них та забезпечити заправку пожежних автомобілів  водою.

8. Фінансовому управлінню міської ради (Пилипенко) передбачити виділення коштів з резервного фонду міського бюджету на виконання заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з великими лісовими пожежами у весняно-літній пожежонебезпечний період 2014 року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 року № 415 “Про затвердження Порядку використання  коштів резервного фонду бюджету” із змінами.

9. Відділу економіки, торгівлі, розвитку підприємництва і інвестиційної політики  міської ради (Авдєєнко)  розробити заходи по забезпеченню харчуванням еваконаселення та особового складу пожежних команд на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з гасінням великих лісових пожеж та проведенням евакуаційних заходів.

10. Рекомендувати  державному підприємству «Краснолиманський лісгосп» (Лєбєдєнко), Національному Природному Парку «Святі Гори» (Чуприна) та відділенню “Крейдяна флора” Українського степового природного заповідника національної Академії наук України (Лиманський):

10.1. До 01.05.2014 року укласти договори по оплаті виконаних робіт з установами та підприємствами, які залучаються на гасіння великих лісових пожеж.

10.2. У разі встановлення 5-го класу пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) заборонити на підлеглих територіях відвідування населенням хвойних насаджень та заїздів на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети.

11. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та військового обліку  міської ради (Юдін):

11.1. Довести мобілізаційно-оперативні плани по ліквідації лісових пожеж до конкретних виконавців.

11.2. Забезпечити активну участь при гасінні лісових пожеж промислових підприємств, сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю та інших організацій незалежно від форм власності.

11.3. Систематично, через засоби масової інформації проводити роз’яснювальну роботу серед місцевого населення та відпочиваючих про дотримання правил пожежної безпеки в лісах.

12.Запропонувати:

12.1  Краснолиманському центру телекомунікаційних послуг №13 Донецької дирекції ПАТ “Укртелеком” (Біленький) забезпечити постійний телефонний зв’язок державному підприємству «Краснолиманський лісгосп», Національному Природному Парку “Святі гори” та їх лісництвам, а також  сільським пожежним командам  на пожежонебезпечний період.

12.2 Філії “Краснолиманський Автодор” Донецького  ДП  “Донецький  облавтодор”            (Клименко С.В.), Краснолиманській  дирекції  залізничних перевезень  (Яковенко А.М.),   виконати заходи по обладнанню мінералізованих  протипожежних смуг в межах відводу автомобільних шляхів та залізничних колій і забезпечити постійний догляд за ними.

12.3 Краснолиманській дирекції залізничних перевезень (Яковенко А.М.)  організувати регулярне оголошення по засобах зв’язку на станціях Красний Лиман, Святогірськ, Брусін і в приміських потягах про заборону відвідування лісових масивів в разі надзвичайної небезпеки та дотримання правил пожежної безпеки на залізничному транспорті.

12.4. Товариству з обмеженою відповідальністю  ТВФ “Форум” (Мальований) зарезервувати запас пального на гасіння лісових пожеж в кількості: бензину - 3 тони,  дизпалива – 2 тони.

13. Прохати міський відділ ГУ МВС України в Донецькій області (Лук’янов):

13.1. Забезпечити громадський порядок в місцях масового відпочинку та надавати допомогу державній лісовій охороні по контролю за виконанням правил пожежної безпеки в лісах.

13.2. Розв’язати питання про додаткове залучення робітників ДПС  ДАІ на пожежонебезпечний період і створення  пересувних груп для спільного патрулювання лісової охорони та міліції.

13.3. Забезпечити виконання заходів щодо обмеження доступу населення і транспортних засобів у лісові масиви, крім засобів лісової охорони та пожежної техніки.

14. Міськрайонній газеті “Зоря” (Пасічник) постійно висвітлювати на сторінках газети питання охорони лісу та сільгоспугідь від пожеж.

15. Рішення виконавчого комітету міської ради від 20.02.2013 року №24  “ Про комплексні заходи щодо захисту від пожеж лісів, сільгоспугідь на території Краснолиманської міської ради у весняно-літній пожежонебезпечний період 2013 року” вважати таким, що втратило чинність.

16. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови  Азарова В.В.

 

Міський голова                                                                                         Л.Г.Перебийніс

Файл для скачки: 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144