Решение исполкома от 19.02.2014 г. №20

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
19.03.2014

Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Виконавчий  комітет

РІШЕННЯ

 

 

від

19.02.2014 

20

 

 

м. Красний Лиман

 

 

Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради

 

 

 

 

 

 

            Заслухавши та обговоривши інформацію начальника загального відділу міської ради Донцової О.В. “Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради” виконавчий комітет міської ради відмічає, що рівень роботи зі зверненнями громадян є важливим чинником довіри громадян до влади, суспільно-політичної стабільності в державі, при умові їх розгляду у встановлений законодавством термін, використанні всіх можливостей для задоволення законних вимог громадян, усуненню причин, що породжують обґрунтовані скарги.

У виконавчому комітеті Краснолиманської міської ради узагальнено та проаналізовано стан справ щодо організації роботи із зверненнями громадян протягом 2013 року.

На адресу виконавчого комітету Краснолиманської міської ради протягом 2013 року надійшло 632 звернення ( у 2012 році 1097 звернень, зменшення на 42 %), з них надійшли поштою – 369 звернень, на особистому прийомі – 263 звернення відповідно. В своїх зверненнях громадяни порушували різноманітні питання, всього порушено 691 питання, проти аналогічного періоду 2012 року їх кількість зменшилась на 41%, або на 475 питань.

Відсоток позитивно вирішених питань у 2013 році зріс до 29 % завдяки створеній у виконкомі системі контролю за розглядом звернень громадян та реалізації, як міських програм соціального напрямку так і соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича.

Протягом 2013 року до Краснолиманської міської ради через органи влади вищого рівня - Секретаріат Кабінету Міністрів України, Адміністрацію Президента України, Апарат Верховної Ради України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерство соціальної політики України, Донецьку облдержадміністрацію, Урядовий контактний центр, Донецький обласний контактний центр надійшло 140 звернень громадян, у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року відбулося збільшення на 69 звернень. Переважна більшість звернень надійшла з урядової гарячої лінії, з них 5 звернень у рамках проекту «Діалог з країною». Громадяни зверталися до органів влади вищого рівня минаючи міську раду, що не давало змоги вирішити питання на місцевому рівні.

Протягом 2013 року до виконавчого комітету Краснолиманської міської ради надійшло 44 колективних звернення (у 2012 році - 62 колективних звернення). В порівнянні з минулим 2012 роком відбулося зменшення надходження колективних звернень на 29%, або на 18 звернень. Також у 2013 році до виконавчого комітету Краснолиманської міської ради надійшло 4 повторних звернення (в 2012 році повторні звернення відсутні), звернення розглянуті та надані відповідні роз’яснення.

Згідно графіка, який затверджено розпорядженням міського голови від 28.12.2012 № 268 «Про затвердження графіків особистого прийому осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги та особистого, виїзного прийомів громадян, проведення “Прямої лінії” з населенням міста керівництвом виконавчого комітету міської ради на 2013 рік.» проводяться особистий, виїзний прийом громадян та телефонний зв’язок “Пряма лінія” з населенням міським головою та заступниками міського голови, а також з начальником юридичного відділу міської ради проводиться особистий прийом осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги.

            З метою забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення та удосконалення роботи із зверненнями громадян, керуючись ст. 40 Конституції України, Законом України “Про звернення громадян”, виконуючи Указ Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», розпорядження голови облдержадміністрації від 05.03.2008 №78 «Про виконання Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008», керуючись ст. 40 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію начальника загального відділу міської ради Донцової О.В. “Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради” прийняти до відома.
  2. Заступникам міського голови, начальникам управлінь та  відділів міської ради:

2.1. Посилити контроль за виконанням Закону України “Про звернення громадян”,  актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, власних розпоряджень з питань роботи із зверненнями громадян.

2.2. Звернути увагу на пріоритетність належного  опрацювання звернень  громадян, особисту відповідальність за виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від  07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

2.3. Вжити  заходи щодо:

2.3.1.  Підвищення рівня персональної відповідальності з кваліфікованого, всебічного розгляду звернень громадян та надання повних і якісних відповідей на звернення, а також достовірних статистичних даних.

2.3.2.  Повного та своєчасного розгляду звернень, що надходять до КП «Донецький обласний контактний центр», надання відповідей по суті заявникам та КП «Донецький обласний контактний центр» в електронному вигляді та у разі необхідності на паперових носіях, притягнення до відповідальності порушників термінів розгляду таких звернень.

2.3.3.  Реалізації громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, у тому числі біженцями, конституційного права на отримання у повному обсязі безоплатної первинної правової допомоги та обґрунтованих відповідей на звернення, у тому числі викладених в усній формі. 

2.4. Посилити роботу по інформуванню населення з питань компетенції органів місцевого самоврядування.

3.    Хід виконання даного рішення заслухати на засіданні виконавчого комітету міської ради у травні 2014 року.

4.    Рішення виконавчого комітету міської ради від 20.02.2013  року № 36  “Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради” зняти з контролю, як виконане.

5.    Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Азарову Л.П.

 

Міський голова                                                                                         Л.Г. Перебийніс

Файл для скачки: 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144