Решение исполкома от 18.09.2013 г. №ПР-1

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
18.09.2013
Номер документа: 
ПР-1

ПР-1

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА 

Виконавчий  комітет

Виписка з протоколу засідання

 виконавчого комітету

 

від

18.09.2013

ПР-1

м. Красний Лиман

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію начальника Краснолиманського районного Відділу ГУ ДСЕСУ у Донецькій області, головного державного санітарного лікаря м. Красний Лиман та Краснолиманського району Усенко Г.І.  про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від  20.03.2013 № 55 «Про першочергові заходи щодо підготовки до оздоровчого сезону 2013 року».

 

ДОПОВІДАВ: Усенко Г.І. - начальник Краснолиманського районного Відділу ГУ ДСЕСУ у Донецькій області, головний державний санітарний лікар м. Красний Лиман та Краснолиманського району

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію  начальника Краснолиманського районного Відділу ГУ ДСЕСУ у Донецькій області, головного державного санітарного лікаря м.Красний Лиман та  Краснолиманського району Усенко Г.І. прийняти до відома.
  2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 20.03.2013 № 55 «Про  першочергові заходи щодо підготовки до оздоровчого сезону 2013 року» зняти з контролю як виконане.

 

Міський голова                                                                                         Л.Г.Перебийніс

 

 

 

І Н Ф О Р М А Ц І Я

на засідання виконавчого комітету  міської ради

про підсумки літнього відпочинку в оздоровчий період 2013року

 

            На виконання Розпорядження голови обласної адміністрації від 05.03.2013р. № 105 « Про першочергові заходи щодо підготовки до оздоровчого сезону 2013 року « та рішення Краснолиманської міської ради від 20.03.2013р. № 55 перед початком оздоровчого сезону проведена певна робота. Проведені наради з власниками оздоровчих закладів. Не було відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всих типів та форм власності без узгодження з органами держсанепідслужби, своєчасно були підписані акти готовності дитячих оздоровчих закладів, був узгоджений асортимент харчових продуктів. В підготовчий період проведено 24 перевірки, в т.р. 11 - позаміські оздоровчі заклади, 13 – пришкільні табори.

 У літній сезон в Краснолиманському районі функціонували 5 позаміських дитячих оздоровчих  установ. На протязі останніх трьох років  не працювали оздоровчі заклади  "Салют" , "Брусіно"  та « Орля» СлавТЕЦ внаслідок складного фінансового становища балансоутримувачів.  Тривалість змін у всіх  закладах була по 21 дню.

Наповнюваність установ з кожним роком зменшується і складає від 30 % до 70 %  упродовж 1 та 3 зміни, поліпшується у другу зміну. Головна причина- висока вартість путівок. Всього оздоровлено в літній період 2766 дітей в позаміських оздоровчих закладах, та 305 в пришкільних таборах.

            Протягом оздоровчого сезону проведено 42 перевірки дитячих оздоровчих закладів, в т.р. 29 – заміських, 13- пришкільних с проведенням лабораторних досліджень. Відібрано: вода відкритих водоймищ на пляжах – 8 ( 1 відхилення за мікробіологічними показниками), вода джерел водопостачання – 13, вода внутрішніх мереж – 70, в т.р. позаміських - 55, пришкільних-15.

            Щорічно при проведені оздоровчого сезону виникають проблеми з очищенням від твердих побутових відходів території, прилеглої до дитячих пляжів на р. Сіверський Дінець.

            Виконання норм харчування при нормативному показнику 3328 ккал склало:

-«Дружба» -3122 ( -3%)

- «Орля» - 2897 (-10,3%)

- ім. Зої Космодем»янської– 3145 (-2,6%)

- ім. Тітова – 3448 ( +6.8%)

- «Ласточка» - 4007(+24,1)

            Грубі порушення санітарних норм і правил реєструвалися в ДОЗ «Орля»", ім.Тітова , « Ластівка»  за що було оштрафовано 6 посадовців. Відсторонено від роботи 18 осіб за несвоєчасне проходження медогляду і виявлене носійство при бактеріологічних дослідженнях. Дисциплінарні впровадження застосовувалися  до 10 осіб. Викликалися для здачі повторного санітарного мінімуму 26 осіб. Гігієнічне навчання і прийом іспитів проведено з 76 працівниками харчоблоків.

                        Проблемними питаннями залишаються:

  1. Низька або недостатня матеріальна база оздоровчих закладів , в результаті чого проводяться тільки косметичні ремонти.
  2. Не своєчасне комплектування оздоровчих установ співробітниками харчоблоків та медпрацівниками , які мають відповідну підготовку.        
  3. Прийняття на роботу фахівців без проходження медичного огляду та здачи санітарного мінімуму.

            В оздоровчий сезон 2013 року  отримали паспорти на відкриття 55 баз  відпочинку з 67, що перебувають на контролі, що менше минулого року на 1.  За оздоровчий  період на базах  відпочинку  оздоровлено 6104 чоловіка. Відкриття баз відпочинку без узгодження  не за реєстровано. Протягом оздоровчого сезону проводився контроль об»єктів зовнішнього середовища з лабораторними  методами дослідження. Відхилення в  якості  питної води за мікробіологічними показниками склали 1.5%. Зареєстровано 2 відхилення якості води на пляжах « Казка озера» та «Пляжне» .

   Наповнюваність баз відпочинку протягом липня – серпня – 100%. Проведені планові обстеження баз відпочинку з харчоблоками з відбором проб для  лабораторних досліджень та раптовим обстеженням робітників харчоблоків.

 Розпочато будівництво КНС для Щурівської зони відпочинку.

             За наданими відомостями КП" Краснолиманське ПУВКГ" прийняло стоків від баз відпочинку на очисні споруди - 11857,7 м. куб.  На базах відпочинку ведеться облік вивезення нечистот, проте не працює талонна система (у т.ч.по вивезенню твердих побутових відходів), тому проконтролювати його достовірність не представляється можливим. За увесь період оздоровчого сезону розлив стоків по території баз відпочинку не відзначався. Нарікань і скарг на несвоєчасне вивезення стоків не було.

            Вивезення твердих побутових відходів від оздоровчих установ здійснюється на полігони м.Красний Лиман, м.Святогірськ, м.Краматорськ (згідно угод). Всього вивезено   1698,75  м куб твердих побутових відходів.

            У 2013році функціювало 11 пляжів.

В районі " Блакитних озер" :

1. пляж "Рів'єра"

2. ТОВ  "Казка озера"

3 біля   "Казка озера"  .

4. ТОВ "Арбор" .

5. « Дарья»

6. «Малібу»

7. « Рибацький стан»

8. « Cолярій»

9. «Пляжне»

10. «Акваторія»

 

В районі р.Сіверський Дінець

1.«Острів скарбів»

2.«Набережне»

Пляж  «Набережне» , що функціонував біля кафе «Волна» в серпні  лишився без нагляду та прибирання.

            За незадовільний санітарний стан в поточному оздоровчому сезоні було накладено штраф на орендатора  пляжу «Казка озера»  та «Пляжне» .  

            У Краснолиманському районі в Щуровській і Краснооскольській зонах відпочинку в оздоровчий період 2013 року працювало  13 баз відпочинку з харчоблаками , 11 п.ідприємств громадського харчування приватних п.ідприємців (буфети, закусочні), 32 п.ідприємства  торгівлі.

            За порушення санітарних норм і правил, виготовлення продукції що не відповідає  вимогам по бак. показникам, порушення узгодженого  асортименту продукції, що реалізовується, оштрафоване 4 чоловіка.      

            На п.ідконтрольній території знаходиться ринок "Щурівській". В кінці оздоровчого сезону розпочата реконструкція ринку  з установкою нових торгівельних рядів.

На ринку проводиться реалізація нешвидкопсувної продукції ( овочі, баштанні, фрукти, масло рослинне,) продукція бджільництва та швидкопсувної продукції без документів, що п.ідтверджують її якість. У зв»язку із змінами нормативної бази по перевірці об»єктів господарювання значно зменшена кратність перевірок об»єктів, що реалізують харчові продукти. Мораторій по перевірці платників єдиного податку привів до того, що більшість їх не звертається в санітарно-епідеміологічну службу для узгодження асортименту продукції, що реалізується, відсутні документи, що підтверджують якість продукції, реалізуються заборонені продукти без дотримання температурного режиму. В оздоровчих зонах з»явилось багато не пристосованих для торгівлі місць. Все призвело до росту кишкових інфекцій у літній період та ускладнення епідситуації в районі. 

            Протягом оздоровчого сезону до виконкому та в рай СЕС звертались пересічні громадяни та керівники баз відпочинку з приводу надмірного звучання музикальної апаратури на ринку «Щурівський». Проводилися інструментальні дослідження на б/в «Сонячний» Донецького медичного університету, на об»єктах торгівлі Щурівського ринку – кафе «Сармат» та «Неон, перевищень рівня шуму не зафіксовано..

Проблемними питаннями залишаються:

  1. Організація планової санітарної очистки с.с. Щурове, Брусіно,  Яцьківка, розробка норм накопичення твердих побутових відходів.
  2. Введення талонної системи в організації санітарної очистки та вивезення стоків.
  3. Каналізування Щурівської зони відпочинку.
  4. Самостійне неконтрольоване буріння свердловин питної води.
  5. Заміна зношених водопровідних мереж.
  6. Чистка території прилеглої до пляжів прибережної смуги відкритих водоймищ від очерету.
  7. Відсутність  кордонів безпечного використання водоймищ.

 

Всім закладам оздоровлення в вересні поточного року направлені приписи та плани – завдання по усуненню недоліків , виявлених при оздоровленні влітку 2013 року та щодо підготовки  до оздоровчого сезону 2014 року.

 

   Начальник районного Відділу,

Головний державний

Санітарний лікар

м Красний Лиман та Краснолиманського району                         Г.І. Усенко


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144