Решение исполкома от 18.06.2014 г. №174

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
18.06.2014

Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до збирання ранніх зернових культур у 2014 році.

 

Краснолиманська міська рада

Виконавчий комітет

Рішення

від

18.06.2014

174

м. Красний Лиман

 

 

Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до збирання ранніх зернових культур у 2014 році.

 

 

 

 

 

Заслухавши і обговоривши інформацію начальника управління агропромислового розвитку міської ради Вербицького М.С. про стан готовності сільгосппідприємств до збирання ранніх зернових культур у 2014 році, виконавчий комітет міської ради відзначає, що колективи сільгосппідприємств і фермерських господарств провели певну роботу щодо підготовки до збирання ранніх зернових культур у 2014 році.

В цьому році планується зібрати ранні зернові культури з площі 10018 га, в тому числі озимої пшениці 7466 га, озимого жита 1299 га, озимого ячменю 248 га, ярої пшениці 37 га, ярого ячменю 861 га, вівса 92 га, зерносуміші 10 га, гороху 5 га.

До збирання зернових культур планується залучити 54 зернозбиральний комбайн: 50 - сільгосппідприємств та 4 - з інших районів. Навантаження на 1 комбайн на обмолоті в середньому по району складатиме 187 га.

Збирання врожаю планується провести за 14-16 робочих днів.

Налагоджені і встановлені на лінійку готовності 80 % зернозбиральних комбайнів, 70 % зернових жниварок, на 90 % підготовлена соломозбиральна і скирдувальна техніка. Готові прийняти зерно і здійснити очищення 8 зерноочисних комплексів.

Здійснюється підготовка складських приміщень, зернотоків, вагового господарства.

Комплектуються ланки технічного обслуговування і ремонту збиральної техніки.

Почали роботу служби протипожежної безпеки з метою своєчасної та якісної підготовки господарств до проведення збирання врожаю зернових культур поточного року.

Робітники господарств, які будуть зайняті на збиральних роботах, почали проходити навчання з пожежно-технічного стану.

Керуючись ст. 40 Закону України “Про місцеве самоврядування” виконавчий комітет міської ради, -

ВИРІШИВ:

  1. Інформацію начальника управління агропромислового розвитку міської ради Вербицького М.С. взяти до уваги.

  2. Запропонувати керівникам сільгосппідприємств, незалежно від форм власності:

    1. Вжити необхідні заходи щодо ліквідації недоліків у підготовці техніки до збирання ранніх зернових культур.

    2. Провести технічну наладку зернозбиральної техніки (термін виконання – до 01.07.2014 року).

    3. Організувати роботу ланок з ремонту і технічного обслуговування техніки безпосередньо в полі (термін виконання – до 01.07.2014 року).

    4. Провести інструктажі з техніки безпеки, створити безпечні умови праці робітникам, зайнятих на збиральних роботах (термін виконання – до 01.07.2014 року).

    5. Організувати своєчасне і якісне харчування, розробити заходи морального і матеріального заохочення механізаторів, зайнятих на збиранні врожаю (термін виконання - до 01.07.2014 року).

    6. Укласти угоди на охорону врожаю з загонами пожежної безпеки (термін виконання – до 01.07.2014 року).

  3. Міському відділу УМВС України в Донецькій області (Можаєв) вжити заходи, щодо забезпечення у господарствах належного контролю за збереженням врожаю, роботою автотранспорту при перевезенні зерна. Інформацію щодо вжитих заходів надати до управління агропромислового розвитку міської ради.

  4. Управлінню агропромислового розвитку міської ради (Вербицький):

    1. Узагальнити інформацію по очікуваному балансу зерна з врожаю 2014 року від сільгосппідприємств всіх форм власності.

    2. Перевірити в сільгосппідприємствах укладання договорів по додатковому залученню комбайнів на збирання врожаю.

    3. Організувати проведення семінару-наради з питань готовності господарств району до збирання ранніх зернових культур (термін виконання – до 01.07.2014 року)

  5. Запропонувати районному комітету профспілок робітників АПК (Полякова) вести щоденно естафету на збиранні врожаю.

  6. Міськрайонній газеті “Зоря” (Пасічник) постійно висвітлювати хід збирання врожаю, роботу передовиків жнив та вести роз”яснювальну роботу щодо заходів пожежної безпеки при збиранні врожаю.

  7. Запропонувати ВАТ “Краснолиманське хлібоприймальне підприємство” (Морозенко), ВАТ “Комбікормовий завод”(Зозуля) забезпечити підготовку сушильних та складських приміщень і обладання для приймання хліба нового врожаю (термін виконання – до 01.07.2014 року).

  8. Просити ДП Краснолиманський “Автодор” (Клименко) до початку збирання врожаю здійснити ямковий ремонт всіх автодоріг, які використовуються для перевезень зерна (термін виконання – до 01.07.2014 року).

  9. Краснолиманській центральній районній лікарні (Демідова), Центру первинної медико – санітарної допомоги ім. М.І.Лядукіна (Мельниченко) надати допомогу сільгосппідприємствам у придбанні засобів першої медичної допомоги та організувати роботу сімейних амбулаторій і ФАПів по обслуговуванню механізаторів, зайнятих на сільгоспроботах (термін виконання – до 01.07.2014 року).

  10. Хід виконання рішення заслухати на засідання виконавчого комітету міської ради в серпні 2014 року.

  11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Євтушенко В.І..

Міський голова         Л.Г.Перебийніс

 

Інформація

про стан готовності господарств району до збирання врожаю ранніх зернових культур у 2014 році

Сільгосппідприємствам і фермерським господарствам району в поточному році необхідно зібрати врожай ранніх зернових культур на площі 10018 га. У тому числі озимої пшениці 7466 га, озимого жита 1299 га, озимого ячменю 248 га, ярої пшениці 37 га, ярого ячменю 861 га, вівса 92 га, зерносуміші 10 га, гороху 5 га ( додаток 1).

В господарствах району всіх форм власності налічується 50 комбайнів. Навантаження на один комбайн в середньому по району складає 187 га. Найбільше навантаження у господарстві СФГ “Єлєна” – 400 га, ПАТ “Тернівське” – 347 га. Керівництво ПАТ “Тернівське”, ТОВ АФ “Шевченківська” згоджують угоди з механізаторськими загонами на залучення комбайнів до збирання врожаю. Планується залучити 4 комбайна. Колективи сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств ведуть певну роботу по підготовці до жнив. Ремонтується зернозбиральна техніка: станом на 16.06.2014 р. з наявних 50 комбайнів відремонтовано 40, або 80 %. З 27 зернових жниварок, 20 готові до роботи. Підготовлена до роботи на 90 % вся наявна соломозбиральна та скирдувальна техніка ( додаток 2).

Господарства району проводять роботи по підготовці токових господарств до приймання нового урожаю. Готові прийняти зерно і здійснити очищення 8 зерноочисних комплексів з 11 наявних. Ведуться роботи по підготовці насінневих і зернофуражних складів до прийому зерна нового урожаю. Проведена обробка складів проти шкідників в ПАТ “Тернівське”, ФГ “Кредо”, СТОВ “Дружба”. Найближчим часом ця робота ведеться в інших господарствах.

В господарствах району йде накопичення запасу паливно-мастильних матеріалів для збирання врожаю. Станом на 16.06.2014 року забезпеченість паливно-мастильними матеріалами складає: дизельним паливом - 40 % від потреби ( 81 т), бензином – 107 % ( 29 т), дизельним маслом – 85 % ( 11 т). У деяких господарствах створено стартовий запас пально-мастильних матеріалів, а у частині господарств дизельне пальне на збирання врожаю відсутнє – СТОВ “Дружба”, ПАТ “Тернівське”, СФГ “Єлєна”, ТОВ “СПФ-Донецьк” ( додаток 3).

До початку збиральних робіт буде проведена робота по підготовці полів з посівами ранніх зернових до жнив: поля ранніх зернових культур будуть обкошені і оборані.

Робітники господарств, які зайняті на збиральних роботах почали проходити навчання з пожежно-технічного стану. Медичними аптечками першої допомоги та спецодягом господарства забезпечені у повному обсязі.

В господарствах комісійно перевіряється протипожежний стан комбайнів, тракторів, автомобілів та іншої техніки, зайнятої на збиранні урожаю, приділяється належна увага питанням охорони праці та протипожежної безпеки: вогнегасниками збиральні агрегати та токові господарства забезпечені не в повному обсязі. Проводиться робота по відновленню та ремонту засобів пожежогасіння.

Пристосованою протипожежною технікою господарства забезпечені, здійснено її ремонт. ТОВ “АПФ - Ставки” укладена угода з Краснолиманським міським відділом ГУ Держтехногенбезпеки у Донецькій області на залучення пожежної машини на період жнив.

Харчування механізаторів, зайнятих на збиранні урожаю, буде організовано в усіх господарствах.

В господарствах району розроблені умови оплати праці на період жнив.

Збиральні роботи будуть проведені за 14-16 робочих днів, роздільне збирання планується провести на площі 1200 га ( 12 % площ ранніх зернових).

Планується намолотити зерна ранніх зернових культур на рівні 30-32 тис.тонн, при врожайності 30-31 ц з 1 гектара, в тому числі озимої пшениці – 30-35 ц/га, озимого жита – 30 ц/га, озимого ячменю 35 ц/га, ярого ячменю – 20-22 ц/га.

Господарствами району планується заготовити соломи ранніх зернових культур 1,2 тис. тонн (СТОВ “Дружба”, ТОВ АФ “Шевченківська”, ТОВ “Ярівське”, ФГ “Рубін”). Скирдувальною технікою господарства забезпечені в повному обсязі.

 

Начальник управління

агропромислового розвитку М.С.Вербицький

 

Додаток 1

до інформації

Площа ранніх зернових культур, що підлягає збиранню у 2014 році

 

№№

Найменування господарства

Площа ранніх зернових, що підлягає збиранню

У тому числі по культурам:

 

Озима пшениця

Озиме

жито

Озимий ячмінь

Яра пшениця

Ярий

ячмінь

Овес

Зерно

суміш

Горох

 

 

 

1

ТОВ “Агрофірма “Шевченківська”

706

706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

СФГ “Єлєна”

400

330

40

30

 

 

 

 

 

 

 

3

ТОВ “Торське”

200

200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

ПАТ “Тернівське”

1386

823

443

 

 

120

 

 

 

 

 

5

ФГ “Кредо”

839

153

534

62

 

90

 

 

 

 

 

6

ТОВ “СПФ - Донецьк”

340

340

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

ТОВ “АПФ - Ставки”

150

50

 

 

 

100

 

 

 

 

 

8

СТОВ “Дружба”

1226

1111

55

 

 

35

25

 

 

 

 

9

ТОВ “Ярівське”

362

315

 

25

 

 

22

 

 

 

 

10

ТОВ “Агрохім”

109

20

45

 

 

44

 

 

 

 

 

 

Всього по сільгосппідприємствам

5718

4048

1117

117

-

389

47

-

-

 

 

 

Фермерські господарства

4300

3418

182

131

37

472

45

10

5

 

 

 

Всього по району

10018

7466

1299

248

37

861

92

10

5

 

 

Начальник управління агропромислового розвитку М.С.Вербицький

 

Додаток 2

до інформації

 

 

Наявність та технічний стан збиральної техніки, розрахунок навантаження на 1 комбайн

(з урахуванням залученої техніки) у 2014 році

№№

Найменування господарств

Площа ранніх зернових, що підлягають збиранню

Зернозбиральні комбайни

Наванта

ження на 1 комбайн

Зернові жниварки

Прес-підбирачі

Скирдувальна техніка

 

 

наяв

ність

відремон

товано

наяв

ність

відремон

товано

 

 

 

 

наявність

відремонтовано

наявність

відремон

товано

 

 

1

ТОВ “Агрофірма “Шевченківська”

706

3

1

235

2

1

3

3

2

1

 

2

СФГ “Єлєна”

400

1

1

400

1

1

1

1

-

-

 

3

ТОВ “Торське”

200

2

2

100

1

1

1

1

-

-

 

4

ПАТ “Тернівське”

1386

4

2

347

2

1

1

1

-

-

 

5

ФГ “Кредо”

839

4

4

210

1

1

1

1

-

-

 

6

ТОВ “СПФ - Донецьк”

340

1

1

340

-

-

-

-

-

-

 

7

ТОВ “АПФ - Ставки”

150

2

2

75

1

1

1

1

-

-

 

8

СТОВ “Дружба”

1226

5

4

245

3

2

2

2

3

3

 

9

ТОВ “Ярівське”

362

2

1

181

1

1

-

-

-

-

 

10

ТОВ “Агрохім”

109

1

1

109

1

1

1

1

-

-

 

 

Всього по сільгосппідприємствам

5718

25

19

229

13

10

11

11

5

4

 

 

Фермерські господарства

4300

29

24

151

14

10

7

7

-

-

 

 

Всього по району

10018

54

43

187

27

20

18

18

5

4

 

 

 

 

Начальник управління агропромислового розвитку М.С.Вербицький

 

 

 

Додаток 3

до інформації

 

Розрахунок потреби та наявність паливо-мастильних матеріалів на збирання врожаю у 2014 році

 

№№

Найменування господарств

Дизельне пальне

Бензин

Дизельне масло

Потреба, т

Наявність,т

% забезпеченості

Потреба, т

Наявність,т

% забезпеченості

Потреба,т

Наявність,т

% забезпеченості

1

ТОВ “Агрофірма “Шевченківська”

15

5

33

-

-

-

0,5

0,4

80

2

СФГ “Єлєна”

8

-

0

1

-

0

0,4

0,4

100

3

ТОВ “Торське”

5

2

40

0,5

0,5

100

0,2

0,2

100

4

ПАТ “Тернівське”

30

-

0

2

1,5

75

0,6

0,4

67

5

ФГ “Кредо”

20

20

100

-

-

-

0,2

0,2

100

6

ТОВ “СПФ - Донецьк”

15

-

0

-

-

-

0,5

0,5

100

7

ТОВ “АПФ - Ставки”

5

5

100

-

-

-

0,2

0,2

100

8

СТОВ “Дружба”

30

-

0

8

2

25

1,2

1,2

100

9

ТОВ “Ярівське”

8

8

100

1

20

в 20 р.б.

0,3

0,3

100

10

ТОВ “Агрохім”

2

1

50

-

-

-

0,2

0,2

100

 

Всього по сільгосппідприємствам

138

41

30

12,5

24

192

4,3

4,0

93

 

Фермерські господарства

64

40

63

14,5

5

34

8,7

7,0

80

 

Всього по району

202

81

40

27

29

107

13

11

85

Начальник управління агропромислового розвитку М.С.Вербицький


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144