Решение исполкома от 18.03.2015 г. №63

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
18.03.2015

Про стан готовності сільськогосподарських підприємств до проведення весняно-польових робіт у 2015 році.

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

 

від

18.03.2015

63

м. Красний Лиман

 

 

 

Про стан готовності сіль- ськогосподарських підприємств до проведення весняно – польових робіт у 2015 році.

 

 

 

 

 

 

Заслухавши і обговоривши інформацію начальника управління агропромислового розвитку міської ради Вербицького М.С. про стан готовності сільськогосподарських підприємств до проведення весняно – польових робіт у 2015 році, виконавчий комітет міської ради відзначає, що незважаючи на складне фінансово – економічне становище, колективи сільгосппідприємств і фермерські господарства провели певну роботу щодо підготовки до весняно – польових робіт у 2015 році.

У господарствах складені робочі плани проведення весняно – польових робіт. На базі Слов’янського аграрного технікуму, Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, проведено семінар - навчання з керівниками і спеціалістами сільгосппідприємств та фермерських господарств з питань впровадження в виробництво інтенсивних технологій вирощування сільгоспкультур.

Для проведення весняно – польових робіт, станом на 12 березня, сільгосппідприємствами і фермерськими господарствами закуплено 920 тонн мінеральних добрив, в тому числі 870 тонн азотних для підживлення озимих культур, та 50 тонн комплексних для внесення під ярі зернові культури (44% до потреби). Сільгосппідприємства і фермерські господарства планують закупівлю азотних, фосфорних та комплексних добрив протягом весняного періоду.

Насіння ранніх ярих зернових культур заготовлено в повному обсязі на заплановані площі посіву. Насіння доведено до посівних кондицій, перевірено на посівні якості в Державній інспекції сільського господарства. Насінням кукурудзи господарства забезпечені на 42 %, закупівля насіння триває.

Станом на 12 березня ремонт тракторів, грунтообробної та посівної техніки в господарствах наближується до завершення.

Механізаторськими кадрами для проведення весняно-польових робіт всі господарства забезпечені.

Господарства району планують закупівлю дизельного палива, згідно потреби.

З метою своєчасного і якісного завершення підготовки сільгосппідприємств і фермерських господарств до весняно – польових робіт, керуючись ст. 33 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Інформацію начальника управління агропромислового розвитку міської ради Вербицького М.С. про стан готовності сільськогосподарських підприємств до проведення весняно-польових робіт у 2015 році прийняти до відома.

2. Запропонувати керівникам сільгосппідприємств і фермерських господарств незалежно від форм власності:

2.1 Вжити необхідні заходи щодо ліквідації недоліків в підготовці до проведен ня весняно – польових робіт.

2.2 Перед початком польових робіт провести технологічну наладку грунтообробної та посівної техніки.

2.3 Організувати роботу з ремонту та технічного обслуговування техніки безпосередньо в полі.

2.4 Провести інструктаж з техніки безпеки і створити безпечні умови праці робітникам, зайнятих на польових роботах, забезпечити спецодягом, засобами індивідуального захисту та спецхарчуванням.

2.5 Організувати своєчасне і якісне харчування робітників, які працюватимуть у полі.

2.6 В термiн до 20.03.2015 р. розробити і довести до відома механізаторів умови оплати праці на польових роботах.

2.7 В термiн до 01.04.2015 р. завершити проведення медичного і профілактично го огляду працівників, зайнятих на весняно – польових роботах.

2.8 Забезпечити протруювання насіннєвого матеріалу для посіву.

3. Редакції міськрайонної газети “Зоря” ( Пасічник) висвітлювати хід проведення весняно – польових робіт на сторінках газети.

4. Запропонувати Краснолиманській районній Відділ-філії Головного управління держсанепідслужби у Донецькій області (Усенко), Державній фітосанітарній інспекції у Донецькій області (Савченко) в термін до 1 квітня 2015 року завершити паспортизацію господарств на право застосування пестицидів.

5. Хід виконання рішення заслухати в червні місяці.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Євтушенко В.І.

 

Міський голова Л.Г. Перебийніс

 

 

Файл для скачки: 


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144