Решение исполкома от 18.02.2015 г. №50

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
18.02.2015

Про утворення колегії служби у справах дітей Краснолиманської міської ради та затвердження положення про неї.

КРАСНОЛИМАНСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Виконавчий  комітет

РІШЕННЯ 

  

від

18.02.2015 

50

м. Красний Лиман

 

 

Про утворення колегії служби у справах дітей Краснолиманської міської ради та затвердження положення про неї.

 

 

 

 

 

Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції служби у справах дітей, з метою координації діяльності державних структур та громадських організацій у сфері соціально-правового захисту дітей, профілактики дитячої бездоглядності і безпритульності, відповідно до Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Типового положення про службу у справах дітей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.08 2007 №1068 «Про затвердження типових положень про службу у справах дітей», ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

1. Утворити колегію служби у справах дітей Краснолиманської міської ради.

2.Затвердити положення про колегію служби у справах дітей Краснолиманської міської ради  (додається).

3. Рішення виконавчого комітету міської ради від 20.11.2013 року № 305 «Про затвердження нового складу та положення про Координаційну раду служби у справах дітей  міської ради», вважати таким, що втратило чинність.

            4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Колесника О.О.

 

Міський голова                                                                                         Л.Г. Перебийніс

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення виконкому

міської ради 

                18.02.2015  № 50

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про колегію служби у справах дітей Краснолиманської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Колегія служби у справах дітей Краснолиманської міської ради (далі - колегія) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом і створюється з метою погодженого вирішення питань, які належать до компетенції служби, координації діяльності державних структур та громадських організацій щодо соціально-правового захисту дітей, профілактики дитячої бездоглядності і безпритульності.

 

1.2. У своїй діяльності колегія керується Конституцією України, законами України, указами і розпорядженнями Президента України, актами Кабінету Міністрів України, законодавчими та нормативними актами органів представницької влади, рішеннями міської ради і даного Положення.

 

1.3. Положення про колегію затверджується виконавчим комітетом Краснолиманської міської ради.

 

1.4. Склад колегії затверджується розпорядженням міського голови за поданням начальника служби у справах дітей.

 

2. Основні завдання колегії

 

2.1. Забезпечення реалізації державної політики з питань забезпечення прав, свобод і законних інтересів дітей, додержання вимог законодавства щодо створення умов для сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності.

 

2.2. Вивчення і прогнозування у місті соціальних та моральних процесів у дитячому та підлітковому середовищі.

 

2.3. Визначення пріоритетних напрямів діяльності відділів, управлінь міської ради, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадських структур, спрямованої на вирішення проблем дитинства; узагальнення даних щодо стану роботи з дітьми в місті, внесення відповідних пропозицій.

 

2.4. Надання рекомендацій щодо координації зусиль відділів, управлінь міської ради, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадських структур у вирішенні питань соціального захисту дітей та організації роботи із запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності.

 

2.5. Внесення пропозицій до проектів програм соціально-економічного розвитку міста в частині соціального захисту, забезпечення прав, свобод і законних інтересів дітей, запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності.

 

2.6. Залучення до реалізації місцевих програм з питань соціального захисту дітей, профілактики дитячої бездоглядності, попередження соціального сирітства відділів, управлінь виконкому міської ради, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, культурних, спортивних, молодіжних та громадських організацій.

 

2.7. Формування громадської думки щодо державної політики стосовно соціально-правового захисту дітей, профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності; інформування населення через засоби масової інформації про проблеми дітей та шляхи їх вирішення.

 

2.8. Сприяння діяльності підприємств, установ, організацій всіх форм власності щодо соціальної допомоги дітям, координація зв’язків з громадськими та благодійними організаціями.

 

3. Колегія має право

 

3.1. Створювати у разі потреби тимчасові робочі групи, залучати до них працівників органів міської ради, підприємств, установ, громадських організацій.

 

3.2 Запрошувати на свої засідання представників структурних підрозділів міської ради, інших відомств, громадських організацій (за погодженням з керівництвом), робота яких спрямована на реалізацію державної політики щодо дітей.

 

3.3. Одержувати в установленому порядку необхідні для її діяльності інформацію і матеріали через структурні підрозділи міської ради.

 

3.4. Подавати пропозиції щодо порушення питання про накладення дисциплінарних стягнень на посадових осіб у разі невиконання ними законодавства щодо дітей.

 

4. Організація діяльності колегії

 

4.1. Головою колегії є начальник служби у справах дітей Краснолиманської міської ради.

 

4.2. До складу колегії входять завідуючий сектором опіки, піклування та усиновлення дітей служби у справах дітей, працівник з профілактичної роботи та соціального захисту дітей служби у справах дітей, відповідальні працівники міської ради, органів внутрішніх справ, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, представники громадських та благодійних організацій (за згодою).

 

4.3. Основною формою роботи колегії є засідання, які проводяться щоквартально, позачергові – у разі потреби.

Проводить засідання колегії голова або за його дорученням – заступник.

 

4.4. Засідання колегії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше дві третини від загальної кількості її членів.

 

4.5. Координацію роботи з підготовки колегії здійснює секретар колегії.

Не пізніше, як за 3 дні, завідуючий сектором опіки, піклування та усиновлення дітей служби у справах дітей надає необхідні матеріали (доповідні записки, довідки, тощо), списки запрошених осіб, разом з секретарем колегії уточнює і складає остаточний порядок денний засідання колегії, який погоджується з головою; при необхідності організовує ознайомлення з ним і відповідними матеріалами членів колегії.

4.6. Присутність на засіданні колегії запрошених посадових осіб забезпечується секретарем колегії.

 

4.7. Рішення колегії приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії і оформляються протоколами. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого є вирішальним. Рішення колегії проводяться в життя наказами начальника служби. При необхідності рішення колегії направляються керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, представникам громадських організацій.

 

4.8. Рішення колегії надається в організації та управління, яких стосується це рішення.

 

4.9. Голова та члени колегії працюють на громадських засадах.

 

4.10. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності колегії здійснюється виконавчим комітетом Краснолиманської міської ради.

 

 

Керуючий справами                                                                                Л.П. Азарова

 

 

Начальник служби у справах дітей                                                     С.І. Голєв


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144