Решение исполкома от 17.04.2013 г. №84

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
17.04.2013
Номер документа: 
84

Про стан виконання Плану заходів щодо створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями на території Краснолиманської міської ради.

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

     
від 17.04.2013 84
м. Красний Лиман

 

  Про стан виконання Плану заходів щодо створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями на території Краснолиманської міської ради.    
   

Розглянувши інформацію начальника відділу містобудування та архітектури (Шпак) та витяг з Протоколу №2 засідання колегії обласної державної адміністрації від 28.02.2013 року щодо виконання не в повному обсязі заходів, передбачених розпорядженням голови облдержадміністрації від 13 квітня 2010 р. №195 «Про затвердження Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями в Донецькій області на 2010-2015 роки «Безбар’єрна Донеччина» виконавчий комітет міської ради відмічає, що на території Краснолиманської міської ради проводиться певна робота з урахування потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

Згідно рішення виконкому №63 від 20.02.2008 р. затверджено Положення про Комітет доступності інвалідів, а також затверджено регламент його роботи. Розроблена і затверджена Програма безперешкодного доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на 2008-2011 роки. Проведено моніторинг стану доступності на території Краснолиманської міської ради та розроблені заходи для реалізації цієї Програми .

З 2008 по 2011 роки в місті Красний Лиман та у населених пунктах, розташованих на території Краснолиманської міської ради мешкало 3319 інвалідів, в тому числі:

I групи -456 осіб;

II групи -1127 осіб;

III групи -1442 особи;

Інваліди-візочники - 91; сліпих – 40; глухих – 37; діти-інваліди – 126.

В багатоквартирних житлових будинках мешкало 26 інвалідів - візочників, в будинку- інтернаті - 8; в індивідуальному житловому секторі – 12; в населених пунктах району - 32. При обстеженні встановлено, що 8 інвалідів мешкає на 1-му поверсі, 3 інвалідам влаштовані пандуси, 4 - зроблені з’їзди.

За 2008-2011р.р. обладнані засобами безперешкодного доступу - міськвиконком, соціальна служба, пенсійний фонд, міський відділ освіти, центр дозвілля – ДК «Локомотив», ПК ім. Горького, податкова інспекція, філії Ощадбанку, Промінвестбанку, центральна районна лікарня, об’єкти торгівлі, на залізничному вокзалі облаштовано білетну касу, туалети для інвалідів-візочників.

В м. Красний Лиман знаходиться обласний будинок-інтернат для осіб похилого віку на 100 місць. З 01.05.2007 року в місті відкрито відділення обласного центру реабілітації дітей-інвалідів (мають грузопасажирську «Газель» на 6 місць).При територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян знаходиться стаціонарне відділення постійного проживання людей похилого віку та інвалідів – на 40 місць в с. Рубці.

Між тим заходи, передбачені Програмою безперешкодного доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на 2008-2011 роки виконана не в повному обсязі. Не виконано пристосування дорожно - транспортної мережі, а саме: обладнання перехресть та пішохідних переходів з’їздами, пристосування зупинок громадського транспорту. В місті відсутній громадський (спеціалізований) транспорт для перевезення інвалідів.

Проаналізувавши інформацію про стан виконання Плану заходів щодо створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями на території Краснолиманської міської ради, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 13 квітня 2010 р. №195 «Про затвердження Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями в Донецькій області на 2010-2015 роки «Безбар’єрна Донеччина», керуючись ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ :

  1. Інформацію начальника відділу містобудування та архітектури Шпак О.Г. про стан виконання Плану заходів щодо створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями на території Краснолиманської міської ради за 2008-2011 рік прийняти до відома .
  2. Відділу містобудування та архітектури (Шпак) в термін до 01.06.2013р. розробити та затвердити Програму безперешкодного доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Краснолиманської міської ради на 2013-2015 роки.
  3. Фінансовому управлінню міської ради (Пилипенко) при формуванні місцевого бюджету на наступні роки передбачати видатки на реалізацію заходів по забезпеченню доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями.
  4. Управлінням, відділам, службам міської ради провести моніторинг стану доступності об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури з обов’язковим залученням до цієї роботи представників громадських організацій інвалідів.
  5. У разі виявлення недоліків при проведенні моніторингу, вжити заходів щодо усунення та недопущення їх у подальшому при виконанні робіт, пов’язаних із забезпеченням доступності об’єктів житлово – громадського призначення.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Драча Ю.А.

 

Міський голова                             Перебийніс Л.Г.


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144