Решение исполкома от 16.10.2013 г. №ПР-1

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/artliman/public_html/includes/menu.inc on line 1010.
Тип документа: 
Рішення виконкому
Дата: 
16.10.2013
Номер документа: 
ПР-1

ПР-1

КРАСНОЛИМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Виконавчий комітет

Виписка з протоколу засідання

виконавчого комітету

 

від

  16.10.2013

ПР-1

м. Красний Лиман

 

СЛУХАЛИ: Інформацію начальника відділу освіти Афоніна Ю.А. про виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 20.03.2013 р. № 55 “Про організацію відпочинку, оздоровлення дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2013 року на території Краснолиманської міської ради”

ДОПОВІДАВ:  Афонін Ю.А. – начальник відділу освіти Краснолиманської міської ради

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію начальника відділу освіти Афоніна Ю.А. про хід  виконання рішення виконавчого комітету міської ради від  20.03.2013р. № 55  “Про організацію відпочинку, оздоровлення дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2013 року на території Краснолиманської міської ради” прийняти до відома.

2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 20.03.2013 р. № 55 “Про організацію відпочинку, оздоровлення дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2013 року на території Краснолиманської міської ради” зняти з контролю як виконане.

 

Міський голова                                                                                                     Л. Г. Перебийніс

 

 


Виконавчий комітет

Краснолиманської міської ради

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

про організацію відпочинку, оздоровлення дітей,

 учнівської та студентської молоді влітку 2013 року на території

Краснолиманської міської ради

 

З метою створення оптимальних умов для оздоровлення дітей пільгових категорій (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей, які знаходяться на обліку в службі у справах дітей, талановитих та обдарованих, дітей учасників ліквідації аварій на ЧАЕС, дітей, які знаходяться на диспансерному обліку), учнівської молоді влітку  2013 року в місцевому бюджеті передбачено 172,55 тис. грн.:

- оздоровлення дітей пільгових категорій організовано в заміському оздоровчому таборі ім. Титова (ст. Брусін). Було оздоровлено 40 дітей:

діти під опікою громадян (сироти, позбавлені батьківського піклування) – 15;

діти – інваліди – 1;

діти із багатодітних сімей – 12;

діти із малозабезпечених сімей – 3;

діти обдаровані – 3;

діти працівників соціальної сфери села  і агропромислового комплексу села – 2;

діти, які стоять на внутрішкільному обліку – 1;

діти, які стоять на диспансерному обліку – 3.

На придбання путівок використано коштів із місцевого бюджеті 98 тис. грн.

- оздоровлення дітей пільгових категорій в пришкільних таборах з денним перебуванням проводилось на базі 14 навчальних закладів з 01.06 - 21.06.2013 р. використано коштів – 69,6 тис. грн.

Пришкільні оздоровчі табори з денним перебуванням  працювали на базі  загальноосвітніх навчальних закладів: НВК № 1, ЗОШ № 2, ЗОШ № 3, ЗОШ № 4, ЗОШ № 5, Кіровська ЗОШ, Лозівський НВК, Новоселівська ЗОШ, Рубцівська ЗОШ, Торська ЗОШ, Тернівський НВК, Шандриголівська ЗОШ, Ямпільський НВК, Ярівська ЗОШ.

В таборах з денним перебуванням відпочивали діти пільгових категорій – 337, а також знаходились діти за батьківські кошти – 17. Діти пільгових категорій:

діти під опікою громадян (сироти, позбавлені батьківського піклування) – 8;

діти – інваліди – 17;

діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС – 3;

діти із багатодітних сімей – 77;

діти із малозабезпечених сімей – 12;

діти обдаровані – 27;

діти працівників соціальної сфери села  і агропромислового комплексу села – 39;

діти, які стоять на диспансерному обліку – 154.

Плани роботи таборів з денним перебуванням були складені з врахуванням психологічних особливостей дітей за різними напрямками виховної, оздоровчої  роботи для створення здорового середовища, формування у дітей культури здоров’я, для розвитку дитячої творчості, виховання бережливого ставлення до природи.

В таборах з денним перебуванням дозвілля дітей організоване з урахуванням інтересів і духовних запитів дітей, направлене на зміцнення здоров’я. Графік роботи – з 08.00 до 14.00 (без сну). Організоване дворазове харчування. В день на одну дитину було сплановане меню на суму 14,2 грн., витрачено коштів із місцевого бюджету в сумі 74,55 тис. грн.

Серед видів і форм діяльності особливу увагу приділяли: організаційно-громадській (обговорення правил і поведінки у таборі, щоденно відбувалися підсумки табірного дня); санітарно-оздоровчій (виконували санітарно-гігієнічні вимоги, дотримувалися розпорядку дня); фізкультурно-спортивній (зарядка, спортивні змагання); пізнавальний (екскурсії, конкурси, спостереження за довкіллям); художньо-творчій (розважальні програми); трудовій; ігровій.

В навчальних закладах ЗОШ №4 (13,96), ЗОШ №5 (12,48), Кіровська ЗОШ (12,67), Лозівський НВК (13,30) харчування дітей було організоване на суму менше, ніж заплановано.

Перевірки, які проводились працівниками Краснолиманської СЕС значних недоліків у роботі їдалень не виявили.

- організовано екскурсії та походи;

- оздоровлення дітей в дошкільних закладах в літній період.

Оздоровлення дітей дошкільного віку організоване на базі дошкільних закладів. З 01.06.2013 року було введено додатково в раціон харчування дітей овочі, соки, кисломолочні та м’ясні продукти, що дає можливість підвищити калорійність харчування. Вартість харчування на одну дитину в день становить в середньому 10 грн. (кошти із місцевого бюджету 5 грн. і батьківські кошти 5 грн.).

Для зміцнення здоров’я дітей та зниженню захворюваності використовувалися різні форми та методи загартовування, такі як: вмивання прохолодною водою впродовж дня, обливання стоп ніг водою, ігри з водою на майданчиках, дихальна гімнастика, ходіння босоніж по траві.

Для дітей були проведені:

-          конкурс малюнків «Усе найкраще – дітям!», «Цей сонячний день»;

-          ігрові програми «Козацькі забави», «Весела вікторина», «Полунична фантазія»;

-          пізнавальні програми «Цікаво про англійську», «До країни здоров’я»;

-          творчі заняття «Пазли вміємо ми складати», «Веселий світ театру»;

-          вікторина «Країна загадок»;

-          спортивні змагання «Веселі старти», змагання з футболу, з тенісу;

-          екскурсії до дитячої бібліотеки, до ЦКД ім. Горького;

-          музичні розваги (пісенні конкурси, караоке).

Влітку проводили такі культурно-масові заходи: розвага для дошкільнят «Полуничка», конкурс малюнків на тему: «Літо прийшло», розвага «День іменинника», дитяча дискотека на майданчику, ляльковий театр «Лисиця та заєць», розвага «Наші клоуни», атракціони, ігри, конкурси, фізкультурне свято, творче конструювання з природного матеріалу, Тиждень здоров’я, творча гра «Розкажи казку від імені героя».

Оздоровлення дітей пільгових категорій також було організовано за рахунок обласного бюджету. Всього було видано 63 путівки, по яким діти оздоровлювались в м. Святогірськ «Перлина Донеччини», Білгород Дністровський Одеська область «Сонячний берег» та інші. Також оздоровлювались діти за рахунок державного бюджету в МДЦ «Артек», УДЦ «Молода гвардія». Видано 11 путівок.

Всього оздоровлено 1565 дітей (38,8%).

 

Начальник відділу освіти

Краснолиманської міської ради                                                                Ю.А.Афонін


Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/artliman/public_html/sites/all/themes/krliman/page.tpl.php on line 144